TRI SUSRETA

Dubrovački muzeji organiziraju radionice za djecu Zvjerinjak antike, broj polaznika je ograničen

Samostalno ili uz pomoć predloška na ravnim glinenim površinama izrađivat će se deset životinja i jedno mitsko biće

Figura psa

 I. Krajcar/AMZ

Tijekom trajanja gostujuće izložbe BESTIARIVM ANTIQVVM/Zvjerinjak antike Arheološkog muzeja u Zagrebu koja će biti otvorena u srijedu, 18. rujna u 19 sati u Etnografskom muzeju u žitnici Rupe, Dubrovački muzeji organiziraju tri radionice na kojima će se mlađoj publici približiti šarolika uloga životinja u antičko doba.

Prve dvije radionice namijenjene djeci od 10 do 16 godina održat će se u subotu, 21. rujna od 10 do 12 sati te u srijedu, 25. rujna od 16 do 18 sati, a treća radionica koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 8 godina uz prisustvo roditelja, baka i djedova, održat će se u subotu, 28. rujna od 10 do 12 sati.

Samostalno ili uz pomoć predloška na ravnim glinenim površinama izrađivat će se deset životinja i jedno mitsko biće. Odabirom ove kiparske tehnike, imitirat će se izrada rimskih gema na kojima su često prikazane raznolike životinje, piše Dubrovački.

Autori radionica koje će se održavati u žitnici „Rupe“ su viša kustosica pedagoginja Aleksandra Piteša i kustos pedagog dr. sc. Bruno Bijađija. Voditeljica praktičnog dijela radionica je dugogodišnja suradnica Dubrovačkih muzeja mag. art. Anamarija Bezek.

Broj polaznika je ograničen, a svoje prijave možete slati do petka, 20. rujna 2024. na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 05:02