VIDEO

Došao se s trudnom djevojkom snimiti na plaži, iznenadio ga neočekivani gost: ‘Nikad ih ovdje nije bilo‘

Uopće nije siktao niti otvarao usta. Činilo se kao da promatra oko sebe i pamti to što je vidio, pojasnio je
 Facebook screenshot

Matt Harvill i njegova trudna djevojka odlučili su na plaži snimiti fotografije uz pomoć kojih će svima objaviti sretne vijesti o djetetu kojeg očekuju. Odabrali su plažu na otoku Dauphin u američkoj Alabami, a dogovorili su i kakve točno slike žele imati. Pokupili su posebno odabranu odjeću i krenuli na destinaciju.

No, planove im je pokvario gmaz kojeg nisu očekivali. Aligator. I to prilično velik, kaže Matt.

Svat je mirno plivao, uživajući u suncu i valovima. Nije baš nikako reagirao na ljude koji su mu se približili. S obzirom na njegovu mirnoću, par njih je došlo blizu da bi ga promotrili. Nije ih doživio.

- Uopće nije siktao niti otvarao usta. Činilo se kao da promatra oko sebe i pamti to što je vidio - rekao je za Guardian.

Aligatora je snimio i pokazao obitelji i prijateljima, a podijelio ju je i na Facebooku kako bi upozorio ljude da budu oprezni na tom otoku.

- Nakon što sam ga vidio, nisam nogom kročio u more, niti ću - rekao je.

No, zapravo, ovo i nije toliko neobičan prizor, kaže Marianne Gauldin iz tamošnjeg Državnog odjela za zaštitu prirode. Aligatora ima diljem Alabame, u slanim zaljevima i estuarijima.

- Nije neobično vidjeti ih u Meksičkom zaljevu jer mogu tolerirati različite razine slanoće. Oni žive u vodi i prelaze velike udaljenosti dok traže plijen - pojasnila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:42