SPASILA SE

Djevojčicu napao morski pas, ona mu uzvratila šakama: ‘Bila je sva krvava, ali potpuno smirena‘

Sve bilo puno krvi, ona je bila posve krvava i nismo uopće mogli vidjeti što se događa, kaže njena obitelj

Ella Reed

 Screenshot/nbc/youtube/profimedia/Mark Conlin/alamy/profimedia

Djevojčica u dobi od 13 godina uspjela se spasiti od morskog psa koji ju je napao na plaži u američkoj saveznoj državi Floridi. Nije za to zaslužna samo sreća, nego i ona sama. Tinejdžerica je, naime, nekoliko puta šakom udarila morskog psa i tako si spasila život.

Ella Reed za lokalne je medije rekla kako je bila u vodi do struka, s prijateljicom, kada je osjetila iznenadnu, oštru bol. Voda je bila veoma bistra, kaže, ali do trenutka kad ju je trbuh jako zabolio nije vidjela da im se bilo što približava.

- Morski pas je bio veoma jak. Snažno je udario u moj trbuh - rekla je.

Nakon toga se sve odigralo vrlo brzo. Nakon što ju je udario u trbuh, ona mu je uzvratila tako da ga je udarila šakom. Životinja je na kratko otplivala od nje, no gotovo se odmah vratila, piše Guardian.

- Nije me htjela ostaviti na miru, pa sam morala koristiti ruku i šaku, zbog toga me tamo i ozlijedila - pojasnila je djevojka, koja je na kraju uspjela otjerati veliku životinju.

Potom je vičući dozvala svoju majku i brata.

- Šokirali smo se, jer je sve bilo puno krvi, ona je bila posve krvava i nismo uopće mogli vidjeti što se događa. Njeno se tijelo treslo, ali je bila mentalno vrlo smirena i koncentrirana - ispričala je njena majka.

https://www.youtube.com/watch?v=fyunfUDu_L4&t=14s&ab_channel=TODAY

Ellu je morski pas ugrizao za trbuh, ruku, koljeno i prst. Na svu sreću, to su sve njene ozljede. U bolnici je ‘dobila‘ 19 šavova.

- Da, bila sam u šoku zbog svega što se dogodilo, ali me zapravo ništa nije boljelo, jer je adrenalin zaustavio bol - pojasnila je.

Nije posve sigurna o kojem se morskom psu radi, no vjeruje da je to bio morski pas bik. Procjenjuje da je dugačak između 1,5 i 1,8 metra.

Unatoč strašnom iskustvu, ona se ne planira držati dalje od vode, nego se vraća u more čim se dovoljno opravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 00:33