VELIKA SRCA

Djeca gledala kako sova stradava u nevremenu, pa joj odmah s učiteljicom krenuli u pomoć

Osim što su je poslali u Zagreb na liječenje, skupili su i nešto više od 65 eura kako bi joj pomogli

Ozlijeđena sova

 Udruga AWAP

Iz udruge AWAP, koja liječi divlje životinje, pohvalili su učenike OŠ Dobriše Cesarića iz Požege i njihovu učiteljicu. Oni su zaslužni što je sovi, koja je dobila ime Mudrica, spašen život i što je trenutno kod njih na skrbi.

Djeca su, naime, bila na nastavi kad je počelo jako nevrijeme. Gledali su kako vjetar nosi malu sovu, koja je udarila u stablo i pala na tlo. Čim je nevrijeme prestalo, s učiteljicom su izašli iz škole i potražili je. Bila je na tlu, pa su je uzeli i umotali u jaknu te unijeli u razred. Prespavala je cijeli školski sat.

image

Ozlijeđena sova

Udruga AWAP

- Odmah smo vidjeli da je ozlijeđena, vrhovi krila su bili potrgani i znali smo da je ne možemo takvu vratiti na stablo, kako bi inače trebalo učiniti s mladim pticama- poletarcima. Raspitivali smo se tko joj može pomoći i nakon što je boravila nekoliko dana kod jedne tete koja ju je hranila i pojila te odvela veterinaru, naša sovica je otputovala u Zagreb kod dobrih ljudi koji brinu o ozlijeđenim divljim životinjama.

Jako volimo sve životinje i rado slušamo ptice u parkiću naše škole. Sretni smo što smo joj pomogli jer i naš razred nosi naziv Sovice. Nadamo se da će Sovica Mudrica, kako smo joj dali ime, poživjeti i imati dobar život. Sakupili smo skroman prilog kao zahvalu na svemu što radite. Učenici 3.b razreda Osnovne škole Dobriša Cesarić Požega i učiteljica Ivana Brus - pojasnili su školarci, a njihovu je poruku prenio AWAP.

Za sovu su skupili nešto više od 65 eura. Iz AWAP-a kažu kako prognoze nisu bajne: ozlijeđena su joj oba krila i postoji mogućnost infekcije. Ona nikada neće moći letjeti, ali je borbena, pa se iz udruge nadaju da će preživjeti ovo kritično razdoblje i ostati živjeti kod njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:41