KOJI SRETNIK!

Čovjek s najboljim poslom na svijetu: Pogledajte što izvode životinje dok on radi

Osim fotografijom, Nick Kleer vodi safarije i brine o zaštiti divljih staništa u Africi

Ilustracija

 Ammit/Alamy/Alamy/Profimedia

Postoje neki poslovi koje bismo svi željeli raditi. Recimo, brinuti se o malenim pandama koje odrastaju u ZOO vrtovima. Ili, možda, snimati isključivo divlje životinje i raditi to dovoljno dugo da životinje osjete da od nas ništa ne prijeti, pa nam dođu blizu. A možda i korak dalje: ne da nam dođu blizu, nego da se radoznalo popnu na nas.

Sve to ima fotograf Nick Kleer, koji radi kao vodič safarija u Africi, uz to brine i o zaštiti divljih staništa i fotografira. Njemu su posebno skloni merkati. Nije baš lako snimiti neku njihovu dobru fotografiju kad se vrzmaju previše blizu, a postaje to nemoguć zadatak kad se popnu čovjeku na glavu. Doslovno.

Dovoljno se dugo bavi ovim načinom rada da je snimio neke zapanjujuće prizore životinja koje su mu same prišle. Među njima je i jedan gepard.

- Snimio sam trenutak koji sam čekao godinama. Neki me optužuju da nemam dovoljno poštovanja prema životinjama i da se one ne osjećaju ugodno u mojoj blizini. To je potpuno nepošteno i netočno. Ne osjećam ništa osim poštovanja prema njima, a o tome da se osjećaju neugodno kad sam tu govore ove snimke - napisao je iznad videa na kojem vidimo jednog geparda koji mu dolazi posve blizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:38