SRCE ZA LUTALICE

Članovi udruge iz Pleternice u šoku: ‘Poslali su nam 700 kg hrane za pse, ne možemo vjerovati!‘

Nitko im nije najavio da vreće dolaze, pa su najprije mislili da je vozač na krivoj adresi

Dostava hrane

 Udruga Srce za lutalice

Iz udruge Srce za lutalice, koja djeluje na području Pleternice, na Facebooku su objavili kako su ostali u potpunom šoku kada im je dostavljeno 700 kilograma hrane za pse. Što je najbolje, nitko im to nije najavio, pa su volonteri, iznenađeni, najprije dostavljača pitali treba li platiti, a kad je on rekao ne, onda su ga pitali je li na pravoj adresi.

Ispostavilo se da jest i da je hrana za njih, a onda je uslijedio šok: hrana im je stigla kao zahvala za suradnju od Grada Pleternice I Pleterničkog komunalca. Potpuno neočekivano.

- Što reći nego lijepo od njih s obzirom na to da uzmem sve pse koje komunalci pokupe pa neću na njihovu zahvalu reći "nema na čemu" nego baš lijepo da ste se sjetili jer svi ti psi koje nam dostave prvo moraju jesti, treba za njih brinuti dok im ne nađemo domove. Ovo je još jedna potvrda da grad Pleternica ima sluha za napuštene životinje, doduše ne onoliko koliko bi mi htjeli, ali ne ide ništa preko noći. Kada se sjetim kako je bilo prije otprilike 12 godina, kada sam krenula pomalo sa spašavanjem napuštenih životinja, ovo je itekako velik pomak - istaknula je predsjednica udruge.

Dodala je kako im skladište nikada nije bilo ovako puno i da su zbog ovog poteza mirni s hranom za idućih nekoliko mjeseci. Koliko dugo? To ovisi o broju pasa koji su im na skrbi. Donedavno su trošili 15 kilograma dnevno, jer su imali dosta velikih pasa, ali se zbog udomljavanja taj broj smanjio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:16