NEOBIČNO

Aligator viđen u dijelu zemlje u kojem inače nema pripadnika njegove vrste

Zbog toga su građani zamoljeni da se drže od lokacija na kojima je viđen gmaz

Ilustracija

 Peter Wey/Alamy/Alamy/Profimedia

Dužnosnici u New Jerseyju upozorili su lokalno stanovništvo da se drži podalje od jezera nakon što je veliki aligator primijećen u toj sjeveroistočnoj američkoj državi, daleko od svog prirodnog područja rasprostranjenja u zemlji.

Aligator dugačak gotovo metar primijećen je u lokalnom potoku, a zatim u parku Victor Crowell, što je dovelo do njegovog zatvaranja. Zabrana će biti na snazi sve dok traje potraga za stvorenjem. Jedan je policajac čak i pucao u nešto za što su mislili da je aligator, no nije poznato je li pogodio metu.

- Građane se poziva da se drže podalje od Creighton Lakea i Ambrose Brooka i ne bi se trebali približavati ili pokušavati uhvatiti aligatora - rekao je šef policije Matthew Geist u ponedjeljak, prenosi NBC, piše Guardian.

Aligatore se može naći diljem SAD-a i česti su u državama poput Floride, gdje je zabilježeno i nekoliko napada na ljude. No, nije poznato kako je ovaj aligator završio lutajući kroz New Jersey te je li uopće riječ o divljoj životinji, ili je ovo napušteni kućni ljubimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:00