PORAZ U CINCINNATIJU

WAWRINKA PREJAK ZA ČILIĆA Marin odigrao savršeni set i nakon toga se potpuno - raspao!

 AFP

Marin Čilić izgubio je u 3. kola Mastersa u Cincinnatiju od Stana Wawrinke u meču koji je u najmanju ruku bio - čudan. Prvi set Marin je uzeo nakon briljantnog tenisa, a nakon toga gledali smo reprizu Monte Carla. U Kneževini je Švicarac Čiliću prepustio dva gema, danas u Cincinnatiju u druga dva seta bio je još nemilosrdniji... Na kraju je završilo 3-6, 6-0, 6-1 za Wawrinku koji će u četvrtfinalu igrati protiv Benneteauea.

Od Čilića smo navikli na predstave toplo-hladno, ali ovo što je odigrao protiv Wawrinke sigurno spada u ekstremnije slučajeve. Prvi set je bio briljantan. Švicarac se nije ni snašao, a Marin je već imao 3-0. U jednom trenutku Čilić je imao 13 dobivenih poena zaredom na svom početnom udarcu, a posljednji gem seta bio je šlag na tortu vrhunske predstave. Tri savršeno odigrana voleja nakon prvog servisa i krasan forhend winner na set-loptu...

U svakom slučaju ništa nije naslućivalo na to da će Wawrinka 50 minuta poslije s uzdignutim rukama ići prema svlačionici. Marinu se postotak prvog servisa sa 75 posto srozao na 47 posto, a na drugom nije mogao ništa. Doslovno ništa. U drugom setu nakon drugog servisa Čilić nije uzeo niti jedan poen.

Marin je zaustavio Stanovu seriju u drugom gemu trećeg seta, ali veselje nije dugo trajalo. Švicarac je napravio break kod 3-1, uz pomoć oka sokolova spasio break-loptu u idućem gemu i na kraju projurio do pobjede.

Teško je objasniti ovaj Čilićev pad, ali postoji mogućnost da je naš tenisač imao problem s rukom budući da je na kraju drugog seta tražio pomoć fizioterapeuta... Kako god bilo, meč je zavšio sa samo 2 asa i 17 poena manje od Wawrinke..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:38