PREDAJA U DUBAIJU

VIDEO: DEL POTRO U SUZAMA Hoće li ručni zglobovi uništiti karijeru velikog Argentinca?

Nakon što je u suzama napustio teren u Dubaiju i predao meč Indijcu Devvarmanu, jasno je da je Del Potro ponovno u velikim problemima
 Screenshot: YouTube

Nastavlja se agonija velikog argentinskog tenisača. Juan Martin del Potro kaže da ga lijevi ručni boli poput desnoga prije četiri godine kada je umalo bio prisiljen prekinuti karijeru.

Kada se oko ATP Toura povede rasprava o igračima koji su u stanju prekinuti dominaciju velike četvorke, koja počinje slabjeti, Del Potrovo se ime već godinama spominje prvo. Naravno, uz nezaobilaznu opasku: samo ako ostane zdrav. Nakon što je u suzama napustio teren u Dubaiju i predao meč Indijcu Devvarmanu, jasno je da je Del Potro ponovno u velikim problemima.

- Osjećam sličnu bol kao 2010., samo što se sada javila u lijevom zglobu. Svi znate što se događalo s tom rukom tada - kazao je Del Potro.

Nažalost po njegove fanove, dvometraš iz Tandila (provincija Buenos Airesa) rijetko je bio zdrav u kontinuitetu. Kada je 2009. osvojio US Open i postao jedini Grand Slam pobjednik između Australian Opena 2005. (Safin) i 2014. (Wawrinka) koji se ne preziva Federer, Nadal, Đoković ili Murray, Delpo je najavljivao velike stvari. Ipak, već je sljedeće godine krenula je kalvarija s desnim ručnim zglobom. Sezona mu je uništena, a i u godinama koje dolaze jedan od najjačih i najuzbudljivijih udarača na Touru nije dugo ostajao zdrav. Sada kada je i u novu sezonu ušao s ozljedom, koja ga je mučila i na Australian Openu, postavlja se pitanje koliko argentinski div može izdržati.

- Ponovno ću se vratiti kod liječnika i vidjeti u kakvom je stanju ruka. Trenutačno se osjećam grozno - zaključio je peti igrač svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:13