LOŠ POČETAK U AZIJI

Vekić ispala u 1. kolu Seula, Martić do prve WTA pobjede u 2014.

 getty images

Hrvatska tenisačica Donna Vekić okončala je svoj nastup na WTA turniru u Seulu već u 1. kolu, bolja od nje bila je Ruskinja Marija Kirilenko sa 3-6, 6-2, 6-4 nakon dva sata i 10 minuta igre.

Vekić je u susretu protiv iskusne Ruskinje ponovno imala velikih problema sa servisom, ubacila je tek 46 posto prvih servisa u igru, a postotak uspješnosti u igri na drugom servisu bio joj je 38 posto. Usto je napravila čak 12 dvostrukih servis pogrešaka što ju je odvelo u novi poraz.

Petra Martić ostvarila je svoju prvu pobjedu u glavnom turniru na WTA Touru ove godine svladavši u 1. kolu turnira u kineskom Guangzhuu Rumunjku Soranu Cirsteu sa 7-6 (3), 6-1 nakon sat i 19 minuta igre.

Martić je u prvih osam mjeseci ove godine ostvarivala katastrofalne rezultate zbog kojih je WTA ljestvici pala na 226. poziciju (najbolji plasman ostvarila je u lipnju 2012. kada je nakon nastupa u 4. kolu Roland Garrosa bila 42.), ali u rujnu je počela pokazivati znakove oporavka, te joj je pobjeda protiv 84. igračice svijeta Cirstee najveći uspjeh u godini.

Bio je ovo treći međusobni susret Martić i Cirstee i druga pobjeda 23-godišnje Splićanke koja će u 2. kolu igrati protiv pobjednice susreta između prve nositeljice Australke Samanthe Stosur i Kineskinje Yafan Wang

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:47