ATP TORONTO

TURNIR ŽIVOTA JO WILFRIEDA TSONGE Francuz stigao do titule preko Đokovića, Murraya i Federera!

Iskreno govoreći da je kojim slučajem Federer okrenuo meč bilo bi to nepravda jer je Tsonga bio apsolutno bolji i uvjerljiviji, pogotovo u drugom setu
 AFP

Iako je bio TOP 10 tenisač, iako je bio finalist na Grand Slam turnirima, malo tko je očekivao da bi talentirani ali apsolutno nepredvidivi Francuz Jo-Wilfried Tsonga otići do kraja i osvojiti Masters 1000 u Torontu, prvi Francuz kojem je to uspjelo u Kanadi. Pritom je napravio još nešto. Nakon 12 godina također u Torontu ostvario je ono što je tada uspjelo Argentincu Guillermu Canasu. Dobio je četiri tenisača iz kategorije TOP 10 na istom turniru. Nakon Novaka Đokovića, Andyja Murrayja koji mu je vodio 3:0 u trećem setu te Bugarina Grigora Dimitrova u finalu je nadigrao i drugog nositelja Švicarca Rogera Federera.

Puno toga je igralo Federeru u nedjelju u Torontu. Mogao je do 80. naslova uz to 20. finalu u karijeri, mogao je do 300. pojedinačne pobjede na turnirima Masters 1000, mogao je nakon dvije godine do 22. naslova na turnirima Masters 1000, no sve će to morati odgoditi za najmanje tjedan dana.

Iskreno govoreći da je kojim slučajem Federer okrenuo meč bilo bi to nepravda jer je Tsonga bio apsolutno bolji i uvjerljiviji, pogotovo u drugom setu gdje je do tie-breaka propustio pet break lopti i jednu meč loptu. No u 13. i presudnom gemu Francuz je apsolutno briljantno servirao kao što je to radio gotovo u svakom meču proteklog tjedna i tako stigao do 11. naslova u karijeri. A ovo mu je bilo 20. finale.

Finale: Tsonga (12) - Federer (2) 7:5, 7:6(3).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:28