POLUFINALE BEZ HRVATA

Tražim vračaru da mi se popiški pred vrata i konačno skine urok

Prvih šest turnira trajala je idila. Ljubičić triput, pa dvostruki pobjednik Čilić i Dodigov ATP prvijenac prošle sezone.
 Šime Šokota/CROPIX

Prvih šest turnira trajala je idila. Ljubičić triput, pa dvostruki pobjednik Čilić i Dodigov ATP prvijenac prošle sezone. Hrvati i Indoors, serija je trajala, ali jednom je moralo stati.

Sedam je za ovu lijepu tradiciju bio nesretan broj. Petak je izgledao izazovno, iako smo u četvrtfinalu imali dvojicu. I Ivan Dodig i Ivo Karlović bili su pred velikim izazovima i teško im je bilo što zamjeriti. Pogotovo se to odnosi na Karlovića, čiji je poraz od Mihaila Južnija teško probaviti.

Karlo je ubacio 83 posto prvog servisa, a nešto slično mu se dogodilo samo jednom u karijeri, protiv Federera u Montrealu 2007. (82 posto, poraz 7-6, 7-6 bez break-lopte). Jučer je jednom izgubio servis, u trenutku kada je servirao za prvi set. Dovoljno da se Rus dovuče do dva tie-breaka, u prvom i trećem setu, i slavi u napetoj završnici.

- Mogao sam dobiti sva tri seta. Nikada nisam bio bliže polufinalu u Zagrebu - rekao je Karlović nakon poraza i ispalio u svojem stilu:

- Moram u potragu za babom vračarom. Ako mi se popiški ispred vrata, možda mi skine taj urok. Možda da sljedeće godine potplatim polufinalnog protivnika? Ma, nema veze, mlad sam, imam još puno godina pred sobom.

Dva podatka dodatno će pojačati dojam da je Karlović bio frustrirajuće blizu prvoj pobjedi u trećem ogledu protiv Južnija. Dobio je deset poena više od suparnika (114-104), a propustio je čak sedam set lopti u prvoj dionici meča.

Ivan Dodig neće razbijati glavu zbog propuštenih prilika jer mu ih Marcos Baghdatis gotovo i nije ponudio. Branitelj naslova je breaknuo samo jednom, i to pri Cipraninovu servisu za meč. Ipak, to je samo produljilo meč za dva gema.

- Nije mi dao mnogo šansi do 5-4 u drugom setu, servirao je predobro. Ne mogu biti jako nezadovoljan zbog ovog poraza jer ponovno sam odigrao dobro i veseli me što nakon Australije dižem fomu - poručio je Dodig i optimistično pozvao sve željne dobrog tenisa da i danas dođu u Dom sportova “jer će vidjeti pregršt dobrog tenisa”.

Dijelimo Ivanovo mišljenje o kvaliteti mečeva jer ovaj je tjedan dokazao da i turnir bez top 30 igrača može ponuditi sjajne oglede. Međutim, njegov optimizam kada je broj gledatelja u pitanju teško je širiti. Današnji je program ozbiljan test za hrvatsku, odnosno zagrebačku tenisku publiku...

Četvrtfinale, rezultati: Berrer - Melzer 5-7 6-4 6-4, Južnij(3) - Karlović(8) 7-6(10) 3-6 7-6(6), Baghdatis(6) - Dodig(4) 6-4 7-5, Lacko - Haase(7) 6-4 6-4.

Raspored polufinala (subota): 17.00 Berrer - Južnij, u nastavku Baghdatis - Lacko, u nastavku Dodig/M. Pavić - Karlović/Moser.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:21