WIMBLEDON OBJAVIO NOSITELJE

TEŽAK PUT MARINA ČILIĆA Opet mu u trećem kolu prijeti meč s Đokovićem, Nadalom, Federerom...

 AFP

All England Club objavio je listu nositelja ovogodišnjeg Wimbledona, koji u ponedjeljak počinje u Londonu. Dvojica su Hrvata među postavljenima: Marin Čilić, koji je ove godine 27. nositelj, te 30. nositelj Ivo Karlović.

S obzirom da je Wimbledon jedini turnir na svijetu koji ne uzima isključivo plasman na ATP rang-listi za postavljenje nositelja, već ima posebnu formulu (ATP bodovi + svi bodovi osvojeni na travi u posljednjih 12 mjeseci + 75 posto bodova osvojenih na travi u 12 mjeseci prije toga), Marin Čilić se nadao da će uloviti poziciju broj 24, koja uvjetno jamči lakši ždrijeb. Ovako će Marin, ako dođe do trećeg kola, ići na jednog od prvih osam nositelja: Đokovića, Nadala, Murraya, Federera, Wawrinku, Berdycha, Ferrera (upitan zbog bolesti) ili Raonića.

Što se ostalih hrvatskih predstavnika tiče, situacija nije briljantna. Ivan Dodig, koji je ovoga tjedna dobio sina, nije prijavio parove s Marcelom Melom (igra s Knowleom). Znači da neće braniti finale iz 2013., a pitanje je hoće li mu leđa dozvoliti i pokušaj obrane osmine finala u pojedinačnoj konkurenciji. Ante Pavić je u trećem kolu kvalifikacija i protiv Marca Gicquela će tražiti drugi uzastopni plasman u glavni turnir Grand Slama.

Kod djevojaka vlada bolničko raspoloženje. Donna Vekić je zbog boli u leđima odustala od kvalifikacija Eastbournea, Mirjana Lučić-Baroni je predala 1. kolo kvalifikacija u Eastbourneu, a Petra Martić se dugo muči s ručnim zglobom. Ajla Tomljanović je zdrava, ali na dva turnira na travi nije došla do pobjede u glavnom ždrijebu. Što se liste nositeljica tiče, ona je istovjetna WTA ljestvici jer se formula ne primjenjuje na tenisačice. Jasno, Hrvatice su još predaleko od prvih 30 da bi po bilo kojem sistemu imale šanse biti među privilegiranima u ždrijebu.

WIMBLEDON, NOSITELJI:

1. Đoković

2. Nadal

3. Murray

4. Federer

5. Wawrinka

6. Berdych

7. Ferrer

8. Raonić

9. Isner

10. Nishikori

11. Dimitrov

12. Gulbis

13. Gasquet

14. Tsonga

15. Janowicz

16. Fognini

17. Južnjij

18. Verdasco

19. F. Lopez

20. Anderson

21. Dolgopolov

22. Kohlschreiber

23. Robredo

24. Monfils

25. Almagro

26. Seppi

27. ČILIĆ

28. Bautista-Agut

29. Garcia-Lopez

30. KARLOVIĆ

31. Granollers

32. Tursunov

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:04