KRALJ ZEMLJE

Šesti naslov Nadala zaredom u Monte Carlu

Rafael Nadal of Spain, right, holds his trophy after defeating Fernando Verdasco of Spain, left, in the final match of the Monte Carlo Tennis Masters tournament in Monaco, Sunday, April 18, 2010. (AP Photo/Lionel Cironneau)
 AP

Španjolski tenisač Rafael Nadal napokon je osvojio ATP naslov. Šesti je put bio najbolji na zemljanom turniru u Monte Carlu, čime je osvojio prvi turnir nakon svibnja 2009. godine.

Tada je pobijedio u Rimu i od tada je čekao ovu nedjelju, kada je u finalu ponizio sunarodnjaka Fernanda Verdasca pobijedivši ga za jedan sat i 25 minuta sa 6-0, 6-1. Bio je to njihov jubilarni deseti meč u karijeri i deseta pobjeda Rafaela Nadala.

Vrlo sličan rezultat ovome ostvario je Nadal protiv 12. tenisača na svijetu u Roland Garrosu 2008. godine kada je pobijedio 6-1, 6-0, 6-2.

Nadal je pobjedom u nedjelju ostvario 32 pobjedu zaredom na turniru u Monte Carlu, a ukupno u karijeri ima omjer 34-1 na ovom turniru.

Verdasco se unatoč odličnim igrača ovog tjedna, pogotovo protiv Novaka Đokovića u polufinalu, nemoćno osjećao tijekom kompletnog finala u kojem nije imao nikakve šanse.

Čak 14 break prilika u meču je imao Nadal od kojih je iskoristio šest, te je konstantno pritiskao servis 27-godišnjeg Verdasca koji je osvojio samo 12 od 31 poena nakon prvog servisa, te tek sedam od 22 nakon drugog servisa.

Bila je ovo 37 ATP kruna za Rafaela Nadala u karijeri, a oba tenisača se sada sele u Barcelonu gdje će od ponedjeljka Nadal biti prvi, a Verdasco peti nositelj.

ATP Monte Carlo, finale:

Nadal (2) - Verdasco (6) 6-0, 6-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:07