WTA MIAMI

Serena Williams opet prejaka za Šarapovu, u finalu je čeka Li Na

 AFP

Prva tenisačica svijeta, Amerikanka Serena Williams prva je finalistica velikog WTA turnira u Miamiju, ona je u polufinalu svladala Ruskinju Mariju Šarapovu sa 6-4, 6-3. Bila je ovo 15. uzastopna pobjeda Williams protiv Šarapove, te 16. u 18. međusobnom susretu. Ruskinja je jedina dva trijumfa ostvarila davne 2004. godine.

Inače, ove dvije igračice i lani su igrale u Miamiju, tada je Williams slavila u finalu sa 4-6, 6-3, 6-0.

U ovogodišnjem finalu će Williams igrati protiv Kineskinje Na Li. Dominika Cibulkova niti u sedmom pokušaju nije uspjela svladati Kineskinju. Ove godine susrele su se treći put i Kineskinja je jednako kao na Australian Openu i u Indian Wellsu izborila pobjedu.

Obje igračice imale su tijekom meča dosta uspona i padova, a bolje se snašla Kineskinja koja je u trećem setu uspjela napraviti preokret i vratiti se iz teške situacije.

U prvom setu Na Li je uz dosta problema uspjela dovršiti posao i nakon propuštene set lopte kod 5-3 uzeti taj dio igre sa 7-5. Međutim, to nije obeshrabrilo Cibulkovu koja je drugi set odradila vrlo dobro, uzela četiri gema u nizu za 6-2 te prva dva gema u trećem setu za početnu prednost.

Ipak, kod 3-2 u trećem setu nije uspjela zadržati svoje početni udarac, Na Li je u tim trenucima značajno podignula razinu igre i s pet gemova zaredom stigla je do pobjede 7-5, 2-6, 6-3.

POLUFINALE:

Serena Williams (SAD/1) - Marija Šarapova (Rus/4) 6-4, 6-3

Na Li (Kina/2) - Dominika Cibulkova (Slovačka/10) 7-5, 2-6, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:54