SAVRŠENA KOMBINACIJA

SENZACIJA NA STARTU Dodig i Melo šokirali braću Bryan i stigli na korak do polufinala Mastersa!

Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo pobijedili su najbolji svjetski par Amerikance Boba i Mikea Bryana sa 3-6, 6-3, 10-8
 AFP

Kad dobiješ jednom, onda uvijek možeš još. A Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo na putu prema prvom i jedinom naslovu sezone svladali su najbolji par svijeta, Amerikance Boba i Mikea Bryana koji su ove godine osvojili 11 od zajednička 83 turnira, posljednji u nedjelju u pariškom Bercyju.

Prva dva seta bila su gotovo identična. Amerikanci su imali 4:1 u prvom setu, pa u sedmom gemu izgubili servis da bi breaknuli za 5:3.

S ranim breakom su krenuli Dodig i Melo u drugom setu, oni su također vodili 4:1 pa je Melo dvostrukom pogreškom izgubio servis da bi nakon dva briljantna poena Ivana Dodiga, pogotovo onaj bekhend prolaz, vratili prednost za 5:3 i nešto kasnije izjednačenje.

Produženi tie-break nije najsretnije krenuo za Dodiga i Brazilca, ako je to prava riječ. Dodig je načinio dvostruku pogrešku, pa pustio jednu loptu koja je završila u terenu, Amerikanci su krenuli s dva mini breaka, pa onda još i poveli 4:0. Ali, ako si dobar, ako vjeruješ, sve se može promijeniti. Korak po korak Dodig i Melo su se vraćali, da bi poveli 6:5, te načinili mini-break za 7:6, pa otišli na 9:6 ili - tri meč-lopte. Amerikanci su dvije spasili, ali nakon još jednog velikog servisa Dodiga, Brazilac je prebacio jedan prilično težak volej za drugu pobjedu nad braćom Bryan, možda i najveću.

Dodiga i Mela u 2. kolu očekuju Poljaci Mariusz Fyrstenberg i Marcin Matkowski, što je nova velika prilika za približavanje polufinalu, što na početku sezone nije bila realnost, ali je sada i više od toga.

PAROVI, SKUPINA A, 1. KOLO: Dodig, Melo - Bryan, Bryan 3:6, 6:3, 10-8.

POREDAK: Fyrstenberg, Matkowski 1-0, Dodig, Melo 1-0, Bryan, Bryan 0-1, Qureshi, Rojer 0-1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:51