FED CUP

Prpić: Cilj je opstanak, nemamo kvalitetu za napredak

Porec, 200909.Davis cup, polufinale izmedju reprezentacija Hrvatske i Ceske igra se od 18. do 20. 09.2009. u poreckoj dvorani Zatika. Mec izmedju Lovre Zovka i Lukasa Dlouhya. Na slici: Goran Prpic odgovara na novinarska pitanja oko problema s gledateljima.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska Fed Cup reprezentacija drugu godinu zaredom natječe se u Prvoj skupini Euro-afričke zone. Prošle godine izborile su opstanak na turniru u Estoniji, a ove godine će to pokušati na turniru u Portugalu. Izbornik Goran Prpić poveo je pomlađenu reprezentaciju u kojoj su Petra Martić, Ajla Tomljanović, Silvija Njirić i kao "osigurač", Jelena Kostanić Tošić. U utorak će 16 reprezentacija biti raspoređeno u četiri skupine iz kojih će prvoplasirane reprezentacije izboriti polufinale, a posljednjeplasirane u razigravanje za opstanak.

- Cilj je opstanak, jer još nemamo kvalitetu za napredak. Ovdje će biti i neke tenisačice iz samog vrha poput Wozniacki, Azarenke, Peer, Schnyder... Naše mlade tenisačice mogle bi se opet za dvije-tri godine boriti za mjesto u Svjetskoj skupini - rekao je Prpić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:35