NIKAD BOLJA

Pironkova do novog 'čuda', izbacila V. Williams

Pobjeda protiv Venus je nova potvrda da na "svetoj travi" uživa u najboljim teniskim danima
Bulgaria's Tsvetana Pironkova (L) shakes hands after winning against US Venus Williams during the Wimbledon Tennis Championships at the All England Tennis Club, in southwest London, on June 29, 2010. AFP PHOTO / IAN KINGTON
 AFP

Prve dvije polufinalistice ovogodišnjeg izdanja Wimbledona su, posve iznenađujuće, bugarska tenisačica Cvetana Pironkova i Ruskinja Vjera Zvonarjeva.

U prvim četvrtfinalnim mečevima utorka one su pobijedile, na papiru, velike favoritkinje Venus Williams, odnosno, Kim Clijsters.

Bugarka Pironkova, inače 82. tenisačica svijeta, već je dosad napravila najveći uspjeh u karijeri, a pobjeda protiv Venus je nova potvrda da na "svetoj travi" uživa u najboljim teniskim danima. Sa uvjerljivih 6-2, 6-3 je svladala prošlogodišnji finalisticu Venus, a povijest kaže da je to Pironkovoj druga pobjeda protiv Venus na Grand Slam turnirima.

Bolja je od nje bila i na Australian Openu 2006. godine, sa 9-7 u trećem setu.

U meču je Pironkova imala čak 12 break-prilika, te je prosječno koristila svaku treću takvu šansu, a na drugoj strani je Venus napravila čak 29 neforsiranih pogrešaka za razliku od samo šest Bugarke.

U drugom je meču Zvonarjeva svladala Kim Clijsters 3-6, 6-4, 6-2 i to prvi put nakon šest međusobnih mečeva. U cijelom meču je Zvonarjeva bila opasnija na suparnički servis, a nakon nesretno izgubljenog prvog seta je krenula u lomljenje suparnice.

Pobjeda Zvonarjeve je posve zaslužena i s obzirom na viđeni broj break-šansi. Imala ih je čak 13, odnosno, skoro dvostruko više od suparnice (sedam). Ruskinja je i napravila dvostruko break-gemova više (4-2).

Ovim je Zvonarjeva reprizirala najveći uspjeh karijere na Grand Slam turnirima. Prošle je godine, naime, dogurala do polufinala Australian Opena.

Pobjednica polufinalnog meča Zvonarjeve i Pironkove će biti prva finalistica Wimbledona, a u ostala dva četvrtfinalna meča igraju: S. Williams - Na Li i Kanepi - Kvitova.

Wimbledon, tenisačice, četvrtfinale:

S. Williams (1) - Na Li (9) 7-5, 6-3

Kvitova - Kanepi 4-6, 7-6(8), 8-6

Pironkova - V. Williams (2) 6-2, 6-3

Zvonarjeva (21) - Clijsters (8) 3-6, 6-4, 6-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:50