ŠPREM PORAŽENA

Petru Martić porazila 20 godina starija Japanka

KEY BISCAYNE, FL - MARCH 23: Petra Martic of Croatia returns a ball hit by Julie Coin of France during day one of the Sony Ericsson Open during day one of the Sony Ericsson Open at Crandon Park Tennis Center on March 23, 2010 in Key Biscayne, Florida. Al Bello/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

Hrvatska tenisačica, 19-godišnja Petra Martić, nije uspjela izboriti 2. kolo zemljanog turnira u Estorilu. Bolja je od nje s 6-7(4), 7-5, 7-6(2) bila dvadeset godina starija Japanka Kimiko Date Krumm.

Bio je to ukupno drugi ogled ovih tenisačica i druga pobjeda za mnogo iskusniju Japanku koja je bolja od Martić bila u prvom kolu kvalifikacija u siječnju u Sydneyju. Tada je bilo 6-7(2), 6-3, 6-2, a i sada je meč započet slično.

Hrvatica je kroz trinaestu igru osvojila prvi set, ali tek nakon što su obje igračice po tri puta uzimale početni udarac suparnici. Inače, cijeli je meč obilovao break-prilikama, pa je tako Japanka bila uspješna u devet od šesnaest navrata, a hrvatska predstavnica iskoristila je osam od jedanaest lopti za obrat.

Dodajmo i da je Martić spasila meč-loptu kod 5-4 na servis japanske tenisačice, no potom i pokleknula u ruletu trinaeste igre zadnjega seta.

Meč je trajao tri sata i 12 minuta.

WTA Estoril, 1. kolo:

Date Krumm - Martić 6-7(4), 7-5, 7-6(2)

WTA Rim: Wickmayer bolja od Šprem

Hrvatska tenisačica Karolina Šprem nije se uspjela plasirati u drugo kolo WTA turnira koji se igra na zemljanoj podlozi u Rimu uz nagradni fond od dva milijuna dolara.

Bolja je od nje bila 12. igračica svijeta, Belgijanka Yanina Wickmayer, sa 6-3, 1-6, 6-4. Lanjskoj polufinalistici US Opena za pobjedu je trebao jedan sat i 53 minute.

Belgijska tenisačica svoju je jedinu priliku za break u prvom setu i iskoristila. Uspjelo joj je to u šestom gemu nakon čega je mirno privela set kraju.

No, u drugom se slika na terenu promijenila, Šprem je već u drugom gemu oduzela servis suparnici, a potom je sve ponovila i kod svoga vodstva 4-1 i lakoćom izborila treći set.

U njemu je Wickmayer bila vrlo sigurna na svome servisu, nije dopustila Varaždinki nijednu priliku za obrat, a sama je došla do čak osam break-lopti, iskoristivši napokon jednu tek kod 5-4. Bilo joj je to dovoljno za pobjedu kojom je omjer u međusobnim dvobojima protiv Šprem izjednačila na 1-1. Hrvatska je tenisačica bila bolja lani u Tourhoutu.

Ukupno je Wickmayer u današnjem (ponedjeljak) meču iskoristila dvije od 13 break-prilika, dok je Šprem, koja je u turnir ušla kroz kvalifikacije, bila uspješna u dva od šest pokušaja. No, Belgijanka je svoja dva breaka bolje raspodijelila...

WTA Rim, 1. kolo:

Wickmayer (11) – Šprem 6-3, 1-6, 6-4

Pennetta (12) – Amanmuradova 6-2, 6-3

Schiavone (13) – Hantuchova 3-6, 6-2, 6-2

2. kolo:

Kiriljenko – Kuznjecova (5) 6-2, 3-6, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:28