PROBLEMI SA ZGLOBOM

Novak Đoković otkazao Madrid, Čiliću se otvorio ždrijeb

Novak Đoković neće igrati ovoga tjedna na turniru u Madridu. Razlog je ozljeda zgloba desne ruke koja se prvi puta javila prije tri tjedna u Monte Carlu.

- Učinio sam sve što sam mogao kako bih igrao u Madridu, ali upala na desnoj ruci opet se pojavila - objasnio je srpski tenisač.

- Moram još odmarati, ali nadam se da ću biti spreman za Rim koji počinje tjedan dana kasnije.

Odustajanje drugog igrača na svijetu dobra je vijest za Marina Čilića. Jer hrvatski tenisač sada, ukoliko prođe 1. kolo i Portugalca Joaoa Sousu (trenutačno 40. na svijetu), neće igrati protiv Đokovića već protiv lucky losera ili kvalifikanta koji bi mogli zauzeti upražnjeno mjesto.

Đoković je, inače, u Madridu teoretski mogao vratiti prvo mjesto na ATP-evoj rang-listi. Lani je prošle godine na ovom turniru izgubio u 2. kolu od Grigora Dimitrova, pa mu je eventualno osvajanje ove godine uz eventualno ispadanje Rafael Nadala prije četvrtfinala moglo ponovno donijeti broj 1. No, taj ionako gotovo nemogući scenarij s Đokovićem otkazom sada definitivno pada u vodu.

Za nas je, pak, puno bitnije koliko će Đoković "pomoći" Čiliću kojem sada u toj polovici ždrijeba prijete prvo Fognini, Gulbis, Janowicz, Dolgopolov (sve mogući protivnici u 3. kolu), pa David Ferrer (četvrtfinale) i Stanislas Wawrinka (polufinale). Ali, za početak - Joao Sousa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 08:37