POVRATAK ŠPANJOLCA

Nadal: Blizu sam najbolje forme

INDIAN WELLS, CA - MARCH 20: Rafael Nadal of Spain returns a backhand to Ivan Ljubicic of Croatia during the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 20, 2010 in Indian Wells, California. Jeff Gross/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

Iako nije osvojio niti jedan ATP naslov od svibnja prošle godine i turnira u Rimu, španjolski tenisač Rafael Nadal tvrdi da je vrlo zadovoljan svojim ovogodišnjim nastupima.

Nadal je lani u Rimu proslavio svoj 36. osvojeni turnir. No, nakon toga je i prošle i ove godine imao dugačke pauze zbog ozljeda, prvenstveno s oba koljena.

Ove godine odigrao je samo četiri turnira. U Dohi je bio finalist (Davidenko), na Australian Openu je zbog ozljede koljena morao predati četvrtfinalni dvoboj Britancu Andyju Murrayju, a na prva dva Masters 1000 turnira sezone na proljetnoj američkoj turneji, igrao je u polufinalu. U oba je izgubio od kasnijih pobjednika. U Indian Wellsu ga je svladao Ivan Ljubičić, a u Miamiju Andy Roddick

- Igrao sam dobro na svim turnirima ove godine. Istina je da nisam niti jednog osvojio, ali uvijek sam bio u konkurenciji za naslov. U Indian Wellsu sam odigrao jako dobar turnir, ne računajući polufinalni meč u kojem sam igrao jako loše (protiv Ljubičića, op.a.). U Miamiju je također bilo dobro – analizirao je vlastiti učinak treći tenisač svijeta nakon laganog treninga u ponedjeljak u Monte Carlu.

Nadal će ovoga tjedna u Monte Carlu odigrati svoj prvi turnir sezone na zemljanoj podlozi. Na tom je turniru u zadnjih pet godina redovito bio pobjednik!

- Prošle godine u drugoj polovici sezone se nisam osjećao sposoban osvojiti veliki turnir, iako nisam imao tako loše rezultate. Igrao sam finale u Šangaju, nekoliko polufinala i četvrtfinala. No, od početka ove sezone opet se osjećam spreman za lov na nove trofeje! Sada, s dolaskom na zemlju, vjerojatno bi mi trebalo biti malo lakše osvojiti pokoji turnir – zaključio je Nadal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:26