PORUKA IZ UMAGA

MURRAY PROTIV ITF-a 'Svi znamo da je Čilić bio pozitivan, ali moramo šutjeti. Zašto?

Nikada nisam vidio Ćorića kako igra, morat ćemo potražiti neki videomaterijal. Sjajno je da tako mladi igrač dobije priliku - komentirao je treći igrač svijeta
 AFP

Rođen je da bi bio zvijezda. Možda ne karakterno, jer nikada se nije promijenio i postao bahat, već pristupom tenisu koji me oduševljava. Kod njega i mame je sve uvijek bilo podređeno radu. Kada su ga s 15 godina poslali u Barcelonu, tata mu je rekao “samo nemoj dozvoliti da te netko zaje****”.

Ross Hutchins jedan je od najboljih prijatelja Andyja Murraya, svakako najbolji iz teniskog društva. U Umag je stigao u svojstvu pomoćnika izbornika, sparing partnera, prijatelja... Kada govori o Murrayu, ne krije pristranost koja je sasvim očekivana. Naime, Hutchins je u posljednjih godinu dana prolazio zdravstvenu kalvariju koja je jako potresla i Andyja. U borbi s Hodgkinovim limfomom, vrstom raka s kojim se borila i ruska tenisačica Alisa Klejbanova, Hutchinsu je najveća potpora bio upravo Andy.

Usamljen na Touru

Priča o prijateljstvu u dobru i zlu zapravo je lajtmotiv intimne priče o Andyju Murrayu, jednom od najvećih tenisača koji je ikada igrao u Hrvatskoj. Promatrajuć i Britance na treninzima u posljednja dva dana ne možemo se oteti dojmu da Murray u Umagu - blista.

- Gostujući Davis Cup mečevi možda su i zabavniji od domaćih jer se dečki puno više zbližavaju na njima - kaže Murray.

Na treninzima je prepun vica. Oba je prvo odradio sam na terenu, ali bi se u nekom trenutku uvijek priključio ostatku momčadi. U srijedu je, poput kakvog dječarca, strpljivo čekao uz teren dok ostatak momčadi nije završio s treningom parova.

- Uvijek je isticao da je za vrijeme igranja na Touru, posebno u mlađim danima, znao biti veoma usamljen. To je razumljivo jer je dugo na Touru bio jedini Britanac. Zato mu je Davis Cup toliko drag, iako ga ne igra mnogo - kaže Paul Newman, novinar Independenta koji prati Murrayevu karijeru od samih početaka.

Newman kaže da je još kao dječak bio iznadprosječno inteligentan, znao je procijeniti koliko treba reći o kojoj temi, ali rijetko je bježao od odgovora. Tako je jučer bilo i u Umagu. Iako su pitanja o Marinu Čiliću uoči dolaska Britanaca proglašena nepoželjnima, Murray, kao jedan od najglasnijih zagovornika borbe protiv dopinga, nije imao problema reći što misli o tome.

- Nije mi jasno zašto nitko ne može reći da je Čilić pao na dopinškom testu. Svi to znamo, ali nitko ne smije reći. To je jedino što ne shvaćam. U ostatak procedure ne bih ulazio, te detalje ne znam - kazao je Murray.

Potpuna nepoznanica

Jedini o kojem zna manje nego o Čiliću je njegov sutrašnji protivnik. Sve što zna o Borni Ćoriću je to da trenira u Londonu.

- Nikada ga nisam vidio kako igra, morat ćemo potražiti neki videomaterijal. Sjajno je da tako mladi igrač dobije priliku - komentirao je treći igrač svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:35