NEOČEKIVAN PORAZ

Melzer zaustavio Marina Čilića u četvrtfinalu!

Austrijanac nanio Čiliću tek drugi poraz u sezoni (17-2)
 Reuters

Drugu godinu zaredom Marin Čilić ostao je u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju. I dok se prošlogodišnji poraz od Novaka Đokovića tretirao kao neizbježno školovanje u stvaranju šampiona, ovogodišnji od Jürgena Melzera (7-6, 7-5) pripada u kategoriju onih kakvi se Marinu više ne bi smjeli događati.

Čilić je sjajno otvorio meč, vodio 4-1 i propustio dvije prilike za dvostruki break. Melzer je preživio gem od 18 poena i počeo se vraćati.

- Imao sam malo sreće u tom gemu. Marin je igrao fantastično, udarao iz sve snage. Do tada su mi lopte bile prekratke, ravno njemu na reket. Onda sam počeo malo kombinirati, počeo sam bolje servirati i iskoristio priliku za povratak - rekao je Melzer, koji je Čiliću nanio tek drugi poraz (17-2) u 2010.

Melzer je kod 5-4 propustio servis za set, ali mu je pripao tie-break u kojem je Čilić propustio set-loptu (7-6). Naravno, Marin nije potonuo. Štoviše, nakon što je kod 3-4 u drugom setu izvukao 15-40, sve je mirisalo na preokret.

No, on se nije dogodio. Melzer je kod 6-5 izborio meč-loptu i dočekao Čilićevu pogrešku u izmjeni. Austrijanac je tako stigao tek do sedme pobjede u 45 dvoboja protiv suparnika iz Top 10.

ATP Dubai, četvrtfinale:

Melzer – Čilić (6) 7-6(8), 7-5

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:11