ROLAND GARROS

MARIN SREDIO NIJEMCA KAMKEA Čiliću sada slijedi prvi okršaj protiv Đokovića na zemlji!

 AFP

Marin Čilić peti se put u karijeri plasirao u treće kolo Roland Garrosa, nakon što je sa 6-3, 3-6, 6-3, 6-0 izbacio njemačkog tenisača Tobiasa Kamkea. Sljedeća prepreka u Gradu svjetla bit će mu Novak Đoković!

Prvi je hrvatski reket furiozno otvorio meč protiv 106. igrača svijeta kojega je prošlog tjedna u Düsseldorfu porazio i Ivo Karlović. Kamke se predao već u prvom servis gemu i to bez ijednog osvojenog poena. Četiri forhenda, četiri pogreške i Čilić je za nekoliko minuta imao 3-0. Jedinu suparnikovu break loptu u setu spasio je odličnim drugim servisom. Nijemac je odgovorio identičnim drugim setom. Dvostruka pogreška i brzopleta igra s osnovne crte Čilića su na startu koštali gubitka servisa i zaostatka 0-3, a šansu za izjednačenje nije ni dočekao.

Na pobjednički se kolosijek Čilić vratio u trećem setu, kada je opet proradio servis. Kamkeu sa sedam aseva i savršenom igrom na mreži (sedam izlazaka, sedam poena) nije dozvolio da ga opet iznenadi, a sâm ga je breaknuo pri vodstvu 3-2. Prvo je s tri bekhend promašaja prokockao 0-40, no iz četvrtog pokušaja uzeo je servis, a time i set. U četvrtom setu Kamke se raspao. Odmah na početku ispustio je servis dvostrukom pogreškom i do kraja je to bila čista staza za Čilića koji je, opet praćen laganom kišom, odjurio dalje s glatkih 6-0.

Prema onome što smo dosad gledali u njihovim međusobnim susretima, Čilićeve šanse protiv Đokovića mjere se, nažalost, u promilima. Međugorac je u osam mečeva uhvatio tek dva seta, 2008. na US Openu i ove godine u Indian Wellsu. Dvojac će se, međutim, prvi put sučeliti na zemlji. Svi dosadašnji ogledi Čilića i Đokovića odigrani su na tvrdoj podlozi. Roland Garros je jedini turnir koji nedostaje u Grand Slam kolekciji srpskog tenisača koji je 2012. u finalu izgubio od Nadala. Čilić pak u Parizu nikada nije otišao dalje od osmine finala…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:52