NEOČEKIVANI POVRATAK

LUČIĆ U REPREZENTACIJI NAKON 17 GODINA! Posljednji put je igrala zajedno s Ivom Majoli

 Getty

Izbornica Fed Cup reprezentacije Hrvatske Iva Majoli objavila je popis igračica na koje računa za turnir Euroafričke skupine I koji će se od 4. do 7. veljače održati u Budimpešti. Uz dvije naše najveće nade Donnu Vekić i Anu Konjuh nalaze se još naša najbolja igračica u paru Darija Jurak, ali i naša trenutno najbolja igračica u singlu, Mirjana Lučić-Baroni!

To je vijest, činjenica da je 32-godišnja Makaranka na popisu znači i da je dala pristanak kako će igrati, što bi značilo da se vraća u reprezentaciju nakon gotovo 17 godina. Naime, Mirjana Lučić posljednji put je igrala za Hrvatsku još krajem travnja 1998. godine u Dubrovniku kad su ona i Iva Majoli svladale Japan s 4:1 (tada su još debitirale Jelena Kostanić i Dora Krstulović). Bilo je to u okviru Svjetske skupine II, u srpnju iste godine Hrvatska je u Bolu u play-offu nadigrala Nizozemsku (3:2) i plasirala se u Svjetsku skupinu, ali bez Mirjane koja je samo nekoliko dana prije s obitelji napustila Hrvatsku i trajno se naselila u SAD-u. Samo za podsjetnik, Hrvatsku je protiv Nizozemske predvodila jedna druga Makaranka, sjajna Silvija Talaja.

Od tada se u nekoliko navrata koketiralo s povratkom Lučić-Baroni u reprezentaciju, pa i prošle godine, ali to se nikada nije realiziralo. Je li ovaj popis najava da je sve izglađeno i dogovoreno? Nećemo znati dok se ne oglase izbornica Majoli koja je u Kini s Donnom Vekić ili sama Lučić-Baroni koja igra na turniru u Brisbaneu. Naša je pretpostavka da je u prosincu na Floridi došlo do sastanka između Majoli i Lučić-Baroni. S Mirjanom koja je oživjela karijeru fenomenalnim nastupom na US Openu gdje je nadigrala i drugu igračicu svijeta Simonu Halep, te osvajanjem Quebeca, reprezentacija će definitivno biti jača. S druge strane, možda bi Lučić-Baroni htjela pred kraj karijere zaigrati na Olimpijskim igrama, a za to se mora staviti na raspolaganje reprezentaciji u ove dvije godine uoči Rio de Janeira.

U Budimpešti će 15 reprezentacija biti razmješteno u četiri skupine iz kojih samo pobjednice prolaze dalje, u polufinale. Dvije reprezentacije koje ostvare pobjede u polufinalu plasirat će se u play-off za ulazak u Svjetsku skupinu II Fed Cupa, a to je na rasporedu u travnju. Sastav skupina još nije poznat, konkurencija Hrvatskoj bit će Austrija, Belgija, Bjelorusija, Bugarska, Gruzija, Izrael, Latvija, Lihtenštajn, Mađarska, Portugal, Srbija, Turska, Ukrajina i Velika Britanija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 04:45