NESREĆA U MIAMIJU

Ljubo predao meč kod vodstva 1-0 u setovima!

Kad je morao predati Benjaminu Beckeru, Ljubičić je vodio 6-4, 1-0 s breakom u drugom setu
 AP

Sve je ukazivalo na to da će petak biti idealan dan za hrvatske predstavnike. Ivo Karlović je konačno, u sedmom pokušaju, pronašao put do pobjede u Key Biscayneu, a Ivan Ljubičić je nakon osvajanja prvog seta u srazu s Benjaminom Beckerom i drugi set otvorio breakom. I onda se dogodilo zlo.

Opet su se javila leđa. Podmuklo, bez ikakve najave. Ivanov put prema pobjedi presječen je oštrom boli, baš kao što mu se dogodilo i prije dvije godine u Umagu, kad je pokušao ustati iz udobnog naslonjača i ostao u položaju kao da na plećima nosi sav teret ovog svijeta.

Ovoga puta je, prema prvim vijestima, bol bila još gora. Ljubičića je bol presjekla nakon prvog servisa kod 30-15 u drugom gemu drugog seta. Do tog trenutka Ivan je igrao jako dobro, iako je Becker uspio izboriti čak osam break-lopti u prvom setu. No, Nijemac nijednom u tim situacijama nije uspio prebaciti retern.

Svjedoci događaja na terenu 2 u Key Biscayneu kažu da je Ivana bol potpuno presjekla kad je pokušao zakoračiti prema svojoj stolici i srušio se na teren. Fizioterapeuti su potrošili oko 15 minuta kako bi osposobili Ivana da se pridigne i uz pridržavanje odšepa prema supruzi Aidi.

Tako je Ivanov pobjednički niz iz Indian Wellsa zaustavljen na najgori mogući način. Možemo se samo nadati da ga ova ozljeda neće na dulje vrijeme ostaviti izvan terena.

Na potpuno drugačiji, “regularan” način u 2. kolu je svoj put u Key Biscayneu završio 2. nositelj Novak Đoković. Olivier Rochus svladao je 2. tenisača svijeta i bivšeg pobjednika ovog turnira (6-2, 6-7, 6-4), kojeg su gledatelji, zbog lošeg tenisa (62 neforsirane pogreške), zvižducima ispratili s terena.

- Svi su mogli vidjeti da se ne osjećam dobro na terenu. Što mogu, život ide dalje - rekao je pobjednik Miamija 2007. koji je prošle godine osvojio Bercy, igrao još četiri finala i ni na jednom od devet turnira Masters 1000 serije nije ispao prije četvrtfinala.

Odesniku prijeti dvogodišnja suspenzija

Još prije više od dva mjeseca australski su carinici u torbi 24-godišnjeg američkog tenisača Waynea Odesnika pronašli osam ampula s hormonom ljudskog rasta (HGH). Zbog toga je Odesnik završio na australskom sudu koji mu je odredio kaznu u visini od 9000 AUD.

Iz ITF-a su čekali završetak tog sudskog postupka kako bi mogli pokrenuti istragu protiv američkog tenisača kojem, bez obzira što nije bio uhvaćen u korištenju nedozvoljenih stimulativnih sredstava, prijeti dvogodišnja suspenzija.

Odesnik (ATP - 98.) je prvi tenisač kojeg se povezuje s korištenjem HGH, stimulansa koji povećava mišićnu masu i utječe na povećanu izdržljivost. Zanimljivo, u testovima koji se primjenjuju kod tenisačica i tenisača nije uključeno i testiranje na HGH. Nakon ovog slučaja ta bi se praksa mogla promijeniti.

ATP Miami, 2. kolo:

Becker - Ljubičić (11) 4-6, 0-1; predaja Ljubičića

Kohlschreiber (28) – F. Mayer 6-6, predaja Mayera

Ferrero (12) – Köllerer 4-0, predaja Köllerera

Ferrer (15) – Llodra 6-2, 6-4

Karlović (24) Gimeno-Traver 6-3, 6-7(5), 6-3

Almagro – Schwank 6-4, 7-5

O. Rochus – Đoković (2) 6-2, 6-7(7), 6-4





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:44