BOLOVI U LEĐIMA

Ljubičić: Ozljeda nije onako loša kao u Umagu

Kad je morao predati Benjaminu Beckeru, Ljubičić je vodio 6-4, 1-0 s breakom u drugom setu
Croatian tennis player Ivan Ljubicic plays a backhand return during his men's singles match against compatriot Ivo Karlovic on the fifth day of play at the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 22, 2010. The Australian Open is taking place from January 18-31. AFP PHOTO/Paul CROCK
 AFP

Ivan Ljubičić je nakon osvajanja prvog seta u srazu s Benjaminom Beckerom i drugi set otvorio breakom. I onda se dogodilo zlo.

Podmuklo, bez ikakve najave, Ivanov put prema pobjedi presječen je oštrom boli u leđima.

- Osjetio sam bol poen prije, pokušao još jednom servirati i shvatio da nastavak nema smisla.

Slično mu se dogodilo i prije dvije godine u Umagu, kad je pokušao ustati iz udobnog naslonjača i ostao u položaju kao da na plećima nosi sav teret ovog svijeta.

- Ovoga puta je stanje bolje. Sad već mogu gotovo normalno hodati - rekao je Ivan nakon prospavane noći.

Vijesti koje su stigle s terena 2 teniskog centra u Crandon Parku zvučale su alarmantno. Govorilo se o 15-minutnom naporu fizioterapeuta da bi Ivana uopće otkočili.

- Bilo je tako, ali srećom ne bi smjelo biti ozbiljnijih posljedica. Mislim da ću za dva, tri dana biti spreman početi s pripremama za zemljanu sezonu.

U trenutku predaje rezultat i situacija u meču bili su potpuno na Ljubičićevoj strani iako je u prvom setu morao spašavati čak osam break-lopti. No, Becker nijednom nije uspio reternirati.

- Sve je bilo pod kontrolom. Igrao sam dobro. Šteta, i ždrijeb je, barem do Roddicka, izgledao dobro.

Nažalost, Ivanov pobjednički niz iz Indian Wellsa zaustavljen je "višom silom". Sreća u nesreći je što ga ova ozljeda neće koštati dužeg izbivanja s terena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:45