BITKA U DAVIS CUPU

Lapentti: Hrvati su odlični, no mi smo iskusni

Ekvadorci prizivaju čudo iz Wimbledona 2000. kad su pobijedili V. Britaniju
Porec, 200909.Davis cup, polufinale izmedju reprezentacija Hrvatske i Ceske igra se od 18. do 20. 09.2009. u poreckoj dvorani Zatika. Mec izmedju Lovre Zovka i Lukasa Dlouhya. Na slici: Goran Prpic odgovara na novinarska pitanja oko problema s gledateljima.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

Ekvador je u Varaždin, na dvoboj 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa, stigao u najjačem mogućem sastavu, sa 33-godišnjim Nicolasom Lapenttijem kao glavnom uzdanicom reprezentacije.

Prije deset godina Lapentti se popeo čak do šestog mjesta ATP ljestvice, a karijeru odlučio produljiti tek kad je Ekvador preko Brazila stigao do elitnog razreda Davis Cupa.

- Nakon dugo vremena smo u Svjetskoj skupini i to je bio velik motiv. Nadamo se dobrom rezultatu, iako Hrvati imaju sjajne igrače. Mi imamo iskustvo - rekao je Nicolas Lapentti koji će s mlađim bratom Giovannijem (26) biti prepreka Marinu Čiliću i Ivi Karloviću na putu prema četvrtfinalu.

Izbornik Raul Viver nada se reprizi Wimbledona 2000. kad su braća Lapentti pobijedila Veliku Britaniju s Henmanom i Rusedskim.

- To je jedna od najvećih pobjeda, uz prošlogodišnju nad Brazilom.

Optimizam podgrijavaju i Nicolasove pobjede iz 2008. nad Karlovićem i Čilićem.

- To je pozitivno, ali dobro znamo koliko su oni otad napredovali - zaključio je Lapentti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 20:28