ŽDRIJEB WIMBLEDONA

KARLOVIĆ SE NADA NADALU U 3. KOLU Čilić na Mathieua, Vekić izvukla Vinci, Konjuh protiv Eraković...

 AP

Ždrijeb glavnog turnira Wimbledona ponudio je naznake nekih zanimljivih mečeva za hrvatske predstavnike. Ivo Karlović otvara turnir protiv Franka Dančevića, Kanađanina srbijanskog podrijetla. Ako prođe, čekat će ga bolji iz meča Dudija Sele (Izrael) i Mihaila Kukuškina (Kazahstan). U eventualnom trećem kolu čeka ga - Rafael Nadal. Ipak, Španjolac u drugom kolu mora proći Lukaša Rosola, Čeha koji ga je šokirao 2012. godine.

Marin Čilić je 26. noistelj (otkazao Almagro pa se pomaknuo za jedno mjesto) i igra protiv Paul-Henrija Mathieua. U drugom kolu mu slijedi bolji iz meča Haider-Maurer - Edmund. U slučaju da dobije ovo što se od njega traži, Čilića u trećem kolu vjerojatno čeka Tomaš Berdych. Ipak, Čeha bi u drugom kolu mogao testirati ćudljivi Bernard Tomić.

Ivan Dodig je otkazao turnir zbog ozljede, a kvalifikant Ante Pavić, nakon Roland Garrosa i Gillesa Simona, opet nije prošao sjajno. Alejandro Falla igrao je finale Hallea i izgubio u dva tie-breaka od Federera.

Kod žena najteži posao ima Mirjana Lučić-Baroni koja otvara protiv Viktorije Azarenke. Ipak, Bjeloruskinja se vraća nakon ozljede pa možda i nije tako loš izbor... Ajla Tomljanović će sigurno igrati na jednom od većih terena jer joj je protivnica najveća domaća uzdanica Heather Watson. Ako prođe, Ajla ide na Angelique Kerber ili Urszulu Radwansku.

Donna Vekić je izvukla iskusnu Talijanku Robertu Vinci koja nema najbolju sezonu, ali je uspješna na travi. Petra Martić, koja se dulje vrijeme muči s ozljedom zgloba, trebala bi igrati protiv iskusne Španjolke Lourdes Dominguez-Lino. Ako bude spremna i prođe, ići će na bolju iz meča Paszek - Flipkens. Kvalifikantica Ana Konjuh igra protiv Splićanke koja igra za Novi Zeland Marine Eraković. Ako prođe, igrat će protiv bolje iz meča Wickmayer - Stosur.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:45