FINALE U DÜSSELDORFU

Karlović: 'Malo su me mučila leđa, ali sam zadovoljan tjednom'

Ivo Karlović nije uspio osvojiti naslov pobjednika na ATP turniru u Düsseldorfu gdje ga je u finalu zaustavio Philipp Kohlschreiber. Unatoč porazu, Karlović je bio zadovoljan...

Hrvatski tenisač igrao je svoje deseto finale na ATP Touru i upisao peti finalni poraz. Nastup u Düsseldorfu okarakterizirao je iznimno uspješnim bez obzira na finalni poraz 6-2, 7-6.

- U početku meča Kohlschreiber je igrao nevjerojatno dobro, ja sam imao manjih problema s leđima i nisam mogao udarati jako lopticu kao što to inače činim. Ali bez obzira na sve, ovo je bio jako dobar tjedan. Nisam očekivao da ću ovdje odigrati pet mečeva stoga sam jako sretan što sam došao do finala - rekao je Karlović.

Kohlschreiber je igrao jako dobro na reternu i spriječio je Karlovića u hvatanju većeg broja laganih poena.

- Imao sam sreću da sam pogađao pravu stranu i pravi kut na njegovom servisu. Imao sam jako dobar osjećaj i nakon drugog breaka znao sam da je set moj. Kada sam stigao do breaka u drugom setu, počeo sam razmišljati o osvajanju turnira i postao malo nervozan, no srećom ponovno sam bio pravi u tie-breaku. Na kraju sam imao i malo sreće kada je za malo promašio taj forhend - tvrdi Kohlschreiber.

Obojicu igrača sada očekuje nastup na Roland Garrosu gdje će Karlović krenuti protiv Grigora Dimitrova, a Kohlschreiber protiv Pera Ribe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:45