UVJERLJIVO SLAVLJE

Karlović i Vemić u polufinalu parova

Croatian tennis player Ivo Karlovic plays a backhand return during his men's singles match against compatriot Ivan Ljubicic on the fifth day of play at the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 22, 2010. The Australian Open is taking place from January 18-31. AFP PHOTO/Paul CROCK
 AFP

Hrvatsko-srpska kombinacija Ivo Karlović / Dušan Vemić igrat će polufinale turnira parova u Melbourne Parku na prvom Grand Slam teniskom turniru sezone, Australian Openu.

Nakon što su u osmini finala bili bolji od petih nositelja (poljsku kombinaciju Lukasz Kubot i Oliver Marach svladali su 2-6, 7-6(11), 7-6(4)), Karlović i Vemić svladali su i trećepostavljeni par turnira Čeha Lukasa Dlouhyja i Indijca Leandera Paesa i to rezultatski sigurno u dva seta. Bilo je 6-3, 6-4.

Na putu ulaska u finale Australian Opena Karloviću i Vemiću stoje drugi nositelji Daniel Nestor i Nenad Zimonjić.

Drugi polufinale igrat će prvi nositelji, američka braća Bob i Mike Bryan te njemačko-finska kombinacija Michael Kohlmann i Jarko Nieminen.

Australian Open, četvrtina finala, parovi:

Karlović / Vemić - Dlouhy / Paes 6-3, 6-4

Veliki preokret Serene Williams

Malo je nedostajalo da se nakon Venus Williams od Australian Opena u četvrtfinalu oprosti i njena sestra Serena. Ipak, braniteljica naslova smogla je snage za veliki povratak.

U polufinalu prvog Grand Slam teniskog turnira sezone prva tenisačica svijeta igrat će protiv 16. nositeljice Na Li koja je nešto ranije preokrenula meč, u kojem je dominirala Venus, u svoju korist. Bilo je 2-6, 7-6(4), 7-5. U drugom polufinalom susretu, podsjetimo, sastaju se Justine Henin i Jie Zheng.

Viktorija Azarenka imala je set i 4-0 u drugom, sve joj je išlo od ruke, a dobro je koristila i pogreške bolje rangirane tenisačice. Ipak, zadati konačan udarac tenisačici kojoj je predala meč 4. kola u Melbourneu prošle godine nije znala.

Serena Williams je slavila 4-6, 7-6(4), 6-2 u meču dugom dva sata i 27 minuta.

- Kako je meč odmicao počela sam razmišljati o tome hoću li stići na avion u petak. Nisam očekivala da ću preokrenuti meč i tješila sam se mišlju da sam još "živa" u turniru parova - objasnila je Serena nakon meča protiv sedme nositeljice koju je pobijedila četvrti puta u petom međusobnom ogledu.

Protiv Na Li vodi 3-1 u dosadašnjim susretima kroz karijeru.

Australian Open, četvrtfinale, tenisačice:

Na Li (16) - V. Williams (6) 2-6, 7-6(4), 7-5

S. Williams (1) - Azarenka (7) 4-6, 7-6(4), 6-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:48