OBAVLJEN I ŽDRIJEB ROLAND GARROSA

Ivo Karlović prošao u finale Düsseldorfa!

 AFP

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u finale ATP turnira u Duesseldorfu nakon što je u polufinalnom susretu nakon dva tie breaka sa 7-6 (6) 7-6 (7) pobijedio Čeha Jirija Veselyja.

Bio je to prvi ogled Karlovića i Veselya koji je 'div sa Šalate' dobio za sat i 56 minuta igre i time izborio drugi plasman u finale ove godine te deseto finale u karijeri u kojoj je osvojio pet turnira, a četiri finala izgubio. Posljednji poraz u finalu doživio je ove godine u Memphisa od Japanca Keia Nishikorija. U prvom setu igrači su relativno lako osvajali gemove na svoj servis pa je o pobjedniku seta odlučivao tie break u kojem je 49 tenisač svijeta bio spretniji i dobio razigravanje sa 8-6.

U drugom setu Vesely, koji je 104. igrač svijeta, nije uspio osvojiti sedmi gem u kojem je na Karlovićev servis imao prednost od 0-40 i više takve prigode do kraja seta nije dobio. Vodio je Čeh i tie breaku sa 5-2, ali mu to nije bilo dovoljno da slomi upornog Karlovića koji je iskoristio prvu meč loptu i sa asom dobio razigravanje drugog seta sa 9-7. Protivnik Karlovića u finalu bit će bolji iz drugog polufinalnog susreta u kojem se sastaju Nijemac Philipp Kohlschreiber, koji je u četvrtfinalu zaustavio Matu Delića (7-5, 4-6. 6-1), i Uzbekistanac Denis Istomin.

Obavljen ždrijeb Roland Garrosa

Hrvatski tenisači saznali su protivnike u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa. Najteži posao imat će Ivo Karlović kojeg očekuje 11. nositelj Grigor Dimitrov. Marin Čilić i Ivan Dodig izvukli su na zemlji uvijek neugodne Španjolce. Čilića očekuje dvoboj protiv Pabla Andujara, 69. igrača svijeta, a ako se probije do trećeg kola igrat će protiv Novaka Đokovića. Ivan Dodig za protivnika ima 37. igrača svijeta Marcela Granollersa.

Hrvatske tenisačice izbjegle su dvoboje protiv nositeljica. Najzvučniju protivnicu dobila je Ajla Tomljanović koja će igrati protiv dvostruke finalistice Roland Garrosa i pobjednice iz 2010. Francesce Schiavone. Neugodnu protivnicu dobila je Petra Martić koju očekuje susret protiv 38. igračice svijeta, 19-godišnje Ukrajinke Eline Svitoline. Donna Vekić ima na papiru najlakši posao jer će igrati protiv Izraelke Julije Glushko, a 43. igračica svijeta, Amerikanka Alison Riske, bit će prva protivnica Mirjane Lučić-Baroni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:38