WTA WUHAN

HRVATSKI DERBI U KINI Donna Vekić slavila protiv Ajle Tomljanović

 getty images

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u drugo i posljednje kolo kvalifikacija jakog WTA turnira u kineskom Wuhanu pobjedom nad Ajlom Tomljanović 6:7 (4), 6:2, 6:4.

Tomljanović je ovog ljeta najavila prelazak pod australsku zastavu, premda još uvijek formalno nastupa za Hrvatsku. U ovom je susretu bila postavljena za 15. nositeljicu kvalifikacija te je s obzirom na bolji renking (92-72) bila favoritkinja, no na kraju se pobjedi radovala 18-ogodišnja Osječanka.

Nakon tijesno izgubljenog prvog seta, Vekić je u drugom bila uvjerljiva te je s čak tri breaka izborila odlučujuću dionicu. U trećem je setu Vekić dvaput oduzela servis Tomljanović i jednom ga izgubila.

U meču koji je trajao dva sata obje su tenisačice napravile po 11 dvostrukih pogrešaka, s time da je Ajla zabila devet asova, a Donna dva. Vekić je imala 69% osvojenih poena na prvom servisu i 34% na drugom, dok je Tomljanović ostala na 63% prvog i 29% drugog servisa. Vekić je realizirala 8 od 13 break-lopti, a Tomljanović 5 od 11.

U odlučujućem susretu za ulazak u glavni turnir vrijedan 2.440.070 dolara na kojemu nastupaju sve najbolje svjetske tenisačice Vekić će igrati protiv sedme nositeljice kvalifikacija Annike Beck ili Mandy Minelle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:27