HRVATSKA-EKVADOR 3-0

Hrvatska već osigurala četvrtfinale Davis Cupa

'Osigurali smo Svjetsku skupinu i sljedeće godine, te priliku da ponovimo prošlogodišnji uspjeh kada smo igrali u polufinalu. Vjerojatno nas čeka Srbija'
Varazdin, 060310.Susret 1. kola Svjetske skupine Davis cupa izmedju Hrvatske i Ekvadora igra se u Varazdinu. Drugog dana igraju parovi. Za Hrvatsku igraju Marin Cilic i Ivo Karlovic, a za Ekvador braca Lapentti.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Sve se odigralo po scenariju kakav su hrvatski Davis Cup reprezentativci skicirali prije nego je u Varaždinu udarena prva lopta. Marin Čilić i Ivo Karlović nisu propustili priliku izboriti si slobodnu nedjelju i omogućiti premijerni nastup debitantima, Ivanu Dodigu i Antonio Veiću.

Za 160 minuta dvoboja parova hrvatski su reprezentativci uglavnom bili nadmoćni. Braći Lapentti se tračak nade ukazao na početku drugog seta, kad su stigli do prvog, kasnije se pokazalo i jedinog breaka u meču. Četiri gema kasnije Čilić i Karlović vodili su 4-1 i sigurno kročili prema pobjedi. To što su protiv sebe imali kombinaciju koja u Davis Cup "životopisu" ima pobjede nad kombinacijama poput australske Arthurs-Woodbridge ili prošlogodišnjeg gostujućeg trijumfa nad brazilskim parom Melo - Sa, Marinu i Ivi nije predstavljalo nikakav problem. Na terenu se nije vidjelo da su Ekvadorci uigraniji, niti da je našima ovo bio premijerni nastup u toj kombinaciji.

- Na početku je bilo malo problema, ali kad su počeli pogađati reterne, Marin i Ivo su dominirali. Opet smo u četvrtfinalu, osigurali smo i dogodine nastup u Svjetskoj skupini. Nadam se da možemo barem ponoviti prošlogodišnji rezultat - rekao je izbornik Prpić.

Ivo Karlović bio je uvjerljiv na mreži, od prvog seta nadalje opasan i na reternu. Čilić je najbolje reternirao kad je trebalo prelomiti dvoboj.

- Nadam se da ćemo i u sljedećem meču imati ovako dobru atmosferu - poželio je Karlović, a Čilić pozvao Varaždince da u nedjelju s jednakim žarom navijaju za Dodiga i Veića.

Marin i Ivo su svoje obavili u dva dana, baš kao što su to prije godinu dana napravili Marin i Mario protiv Čilea.

Sad mogu mirno čekati Srbiju u četvrtfinalu, iako će u Beogradu nedjelja biti "ozbiljna". Mike Bryan nije mogao zaigrati zbog trovanja hranom, ali John Isner ga je odlično zamijenio i s Bobom Bryanom pobijedio Zimonjića i Tipsarevića. Amerikanci su ostali u utakmici.

Splićani na razgovorima s Čačićem

Hrvatski teniski savez već se u subotu, prije nego što su bili poznati konačni ishodi mečeva u Varaždinu i Beogradu, intenzivno pripremao za četvrtfinalni okršaj sa Srbijom. U Varaždinu su boravili predstavnici Spaladium Arene, Renco Posinković i Ivan Ljubičić (ne onaj koji je osvojio Davis Cup). Došli su osobno vidjeti što sve treba napraviti u organizaciji Davis Cup dvoboja, a važniji dio bio je razgovor s predsjednikom HTS-a, Radimirom Čačićem.

Ako je suditi prema ozbiljnosti kojom su Splićani ovaj put pristupili pregovorima, vjerojatno nećemo pogriješiti ako već objavimo povratak Davis Cupa u Split nakon trijumfalne 2005. i polufinalne pobjede nad Rusima.

Goran se vratio na Davis Cup

Kad je 2006. izigran u priči oko izborničkog mjesta, Goran Ivanišević potpuno je zaledio odnose s Hrvatskim teniskim savezom. Čovjek koji je i danas simbol hrvatskog tenisa od finala u Bratislavi, gdje je bio u pobjedničkoj momčadi, nije imao doticaja s reprezentacijom. Sve do Varaždina. U subotu je došao navijati za Ivu Karlovića i Marina Čilića, s kojim će se krajem mjeseca opet intenzivno družiti i biti u trenerskoj ulozi na turniru serije 1000 u Miamiju.

Davis Cup, 1. kolo Svjetske skupine:

Hrvatska – Ekvador 3-0

petak:

Karlović – N. Lapentti 6-2, 5-7, 6-7(2), 6-3, 6-4

Čilić - G. Lapentti 6-4, 6-3, 6-3

subota:

Čilić / Karlović – G. Lapentti / N. Lapentti 7-6(3), 6-3, 7-5

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:08