INDIAN WELLS

FOTO: NE IDE PROTIV NOVAKA Čilić odigrao briljantan set pa stao, Đoković dobio i osmi meč

U osmini finala turnira u Indian Wellsu prvi tenisač svijeta je pobijedio Čilića 1-6, 6-2, 6-3

Ni u osmom pokušaju Marin Čilić nije uspio svladati Novaka Đokovića. U osmini finala Masters 1000 turnira u Indian Wellsu drugi igrač svijeta slavio je s 1-6, 6-2, 6-3.

Najbolji hrvatski tenisač savršeno je otvorio meč. Vodstvo 5-0, čvrst i autoritativan tenis te sjajan servis (12 od 13 osvojenih poena nakon ubačenog prvog) dali su za pravo onim koji su najavljivali otvoren meč. Čilić je jedini tenisač koji je ove sezone ostvario 20 pobjeda na ATP Touru, a Đoković prvi put od 2006. nije osvojio ništa u prva dva mjeseca sezone. Uz to, kolo ranije mu je Alejandro Gonzalez uzeo set, a Čilić je lako svladao Tommyja Robreda - dovoljno za velika očekivanja.

Međutim, kada je pokazao prve znakove posustajanja, Čilić je otvorio vrata Đokoviću. Oduzimanjem servisa za prednost 3-1 u drugom Đoković je preuzeo kontrolu i nije je ispuštao do kraja. Break na početku trećeg seta bio je dovoljan, Marin u druga dva seta nije došao do šanse za obrat.

- Bio sam miran bez obzira na rezultat, jednostavno sam prihvatio činjenicu da je ušao u meč puno bolje od mene. Marin je bio vrlo agresivan, uopće nije promašivao, servirao je nevjerojatno brzo i precizno. Nisam imao šanse, bio sam u potpuno podređenom položaju - priznao je Đoković.

Tako je Čilić u osmom međusobnom meču pokazao da napreduje, uzeo je tek drugi set u ogledima s Đokovićem, ali više od toga nije mogao. Šteta za njega, jer u četvrtfinalu bi ga čekao Julien Benneteau. Kako u ždrijebu više nema Nadala, Murraya, Wawrinke, Berdycha..., Indian Wells bio je idealna prilika za veliki, veliki rezultat.

)

ATP Indian Wells, tenisači:

Četvrto kolo, pojedinačno:

Đoković (2) – Čilić (24) 1-6, 6-2, 6-3

Četvrtfinale, parovi:

Isner/Querrey – Čilić/Melo 4-6, 7-5, 10-8

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:34