AUSTRALIAN OPEN

FOTO: ISPALA BRANITELJICA NASLOVA Radwanska šokirala Azarenku, Cibulkova uništila Halep!

Polufinale su još u utorak izborile Kanađanka Eugenie Bouchard i Kineskinja Na Li
 AFP

Poljska tenisačica Agnieszka Radwanska plasirala se u polufinale prvog ovogodišnjeg "grand slam" turnira, Australian Opena u Melbourneu nakon što je u četvrtfinalu svladala braniteljicu naslova, Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6-1, 5-7, 6-0.

- Teško je igrati protiv nekoga od koga ste izgubili toliko puta. Azarenka je sjajna tenisačica, a posebno ovdje igra čudesno. No, s druge strane, nisam imala ništa za izgubiti. Ona je branila naslov, a ne ja. Samo sam pokušala igrati svoj najbolji tenis. Mogu li osvojiti naslov? Nadam se. Napravit ću sve što mogu za to - rekla je Radwanska koja je u susret ušla sa sedam uzastopnik poraza od Bjeloruskinje.

U polufinalu će Radwanska igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove koja je u četvrtfinalu uvjerljivo nadigrala Rumunjku Simonu Halep sa 6-3, 6-0. Cibulkova je odmah na početku povela s 3-0, Rumunjka je dobila tri od sljedeća četiri gema, ali nakon toga više nijedan. Slovakinja koja je 24. na WTA ljestvici nastavila je tako veliki niz u Melbourneu. Izgubila je samo jedan set i to protiv Marije Šarapove, dok je protiv Stefanie Vögele i Carle Suarez Navarro ispustila samo jedan gem.

Za Cibulkovu je ovo drugi plasman u polufinale Grand Slam turnira. Prvi je put među četiri najbolje bila prije pet godina na Roland Garrosu.

- Tada sam imala samo 19 godina, bila sam prilično mlada. Bila sam i drugačija igračica. Sada sam znatno iskusnija i otada sam prošla puno toga u karijeri. Rekla bih da sam sada zrelija - kazala je Cibulkova.

Polufinale su još u utorak izborile Kanađanka Eugenie Bouchard i Kineskinja Na Li.

ČETVRTFINALE:

Dominika Cibulkova (Svk/20) - Simona Halep (Rum/11) 6-3, 6-0

Agnieszka Radwanska (Polj/5) - Viktorija Azarenka (Bje/2) 6-1, 5-7, 6-0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:15