AUSTRALIAN OPEN

FOTO: ĐOKOVIĆ ISPAO! Wawrinka zaustavio Noletov pohod na četvrti uzastopni naslov

Srpski tenisač izgubio je meč u Melbourneu nakon 25 uzastopnih pobjeda
 AFP

Novak Đoković skinut je s trona! Nakon tri uzastopna naslova na Australian Openu, 25 pobjeda u nizu u Melbourneu i neporaženosti od prošlogodišnjeg finala US Opena, od kojeg je nanizao 28 pobjeda, na kraj mu je stao Stanislas Wawrinka.

Švicarac je slavio u četvrtfinalu Australian Opena 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7 i osigurao polufinale protiv Tomaša Berdycha. Nakon što ga je Đoković prošle godine dva puta u pet setova svladao na Australian Openu (meč trajao pet sati i 23 minute) i US Openu, Wawrinka se napokon riješio stigme igrača koji se ukoči kada je najpotrebnije.

- Teško je bilo ponovno ući u peti set, ali ove godine igram stvarno dobro. Na kraju sam osjetio i lagane grčeve, bio sam umoran, ali uspio sam - kazao je osmi igrač svijeta.

Ovogodišnji ždrijeb Australian Opena, u kojem je gornji dio zvučniji od donjeg, pobjeda Wawrinke dovela je do zanimljive situacije. U donjem dijelu su ostali Berdych i Wawrinka, obojica igrača koji nemaju niti jedan Grand Slam naslov. U gornjem dijelu su “živa” 32 naslova: Federer (17), Nadal (13), Murray (2) te “uljez” Dimitrov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:18