TENISKI KLASIK

FEDERER KAO U NAJBOLJIM DINAMA Veliki Roger sredio Đokovića za finale protiv Berdycha!

 AFP

Svima koji su ga uglavnom otpisali, svima nama koji smo ga otpisali, Roger Federer je poslao poruku i odgovor. Ne, još nije gotov, iako neće uvijek igrati kao što je igrao od sredine drugog seta protiv Novaka Đokovića.

Srbin je imao seriju od tri pobjede nad Švicarcem, koji je to napokon prekinuo i povećao još uvijek minimalnu prednost u međusobnim susretima na 17-15.

Iako mu statistika nije nudila veliku nadu nakon prvog seta. Naime, u prethodnim dvobojima tenisač koji je dobio prvi set otišao je do kraja 26 puta.

A kako je Novak Đoković krenuo u utakmicu svih utakmica, činilo se da Federer neće dugo trajati. Kakva zabluda! Ovih dana mu treba malo više da bi se "upalio", nije mu bilo prvi put u Dubaiju, ali kad je spasio break-loptu u drugom setu, pa breaknuo za 4:2 nakon izrazito lošeg bekhenda Đokovića i dvostruke pogreške, igrao je samo jedan čovjek. Samo Roger Federer. I to briljantno.

Možemo sad govoriti o igri Novaka Đokovića koja nije bila nezaboravna, ali je zato bilo nezaboravnih poena koje je odigrao Švicarac. I kad je breaknuo u prvom gemu trećeg seta, u igru Novaka Đokovića uvukla se sumnja, koja se samo produbila kad je Federer još jednom breaknuo. Ovaj put za 4:1.

Vodio je Federer 5:1, gotovo nezamislivo za mnoge, kad je servirao za meč, spasio je 15:40.

Neki poeni koje je odigrao Federer spadaju u one iz najboljih vremena. Osjetila se promjena u igri. Za razliku od negdašnjih vremena, tražio je mrežu gotovo svaki put kad je Đoković imao drugi servis.

Tako je dvoboj tenisača koji su kombinirano 9 puta osvojili Dubai, Federer pet puta, pobjeda je otišla na stranu Švicarca, koji je peti i zasad posljednji naslov osvojio 2012.

Tomaš Berdych, koji je lani izgubio finale Dubaija od Đokovića, opet je u završnom dvoboju. U dva izjednačena seta nadigrao je njemačkog tenisača Philippa Kohlschreibera, koji je u četvrtfinalu upisao 300. pobjedu u karijeri. Njemački tenisač vodio je 5:3 u prvom setu, ali nije izdržao.

POLUFINALE:

Tomaš Berdych (Češ/3) - Philipp Kohlschreiber (Njem/7) 7-5, 7-5

Roger Federer (Švi/4) - Novak Đoković (Srb/1) 3-6, 6-3, 6-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:37