PRESUDAN DIO SEZONE

ČILIĆ UOČI INDIAN WELLSA 'Uvjeren sam da mogu svakog pobijediti, brzo se vraćam među 10 najboljih!'

Popravio je agresivnost, ali mora biti još agresivniji. Pogotovo protiv najboljih tenisača. Agresivnost i kraći poeni - rekao je Čilićev trener Goran Ivanišević
 AFP

Tenisači kreću u Indian Wellsu (četvrtak) i to je dio sezone koji će biti gotovo presudan za Marina Čilića i njegovu sezonu koja je sjajno krenula. Pogotovo nakon Miamija. Bit će to, kao što je Goran Ivanišević plastično objasnio - Maldivi. Sad bi mogao naplatiti sve što lani nije mogao jer je pauzirao mjesecima. Nakon Miamija gotovo da neće biti bodova za branjenje.

Nakon trijumfa u Delray Beachu Marin Čilić i Goran su krenuli u Los Angeles. Pripreme za Indian Wells.

- Marin je veliki radnik. Nije mu teško trenirati pet sati dnevno ako treba. Velike zasluge za takav Marinov odnos prema tenisu ima Bob Brett, koji je ugradio Marinu radne navike.

Ugradio je nekad i Goranu Ivaniševiću, koji je veliki optimist oko Marinova tenisa.

- Popravio je agresivnost, ali mora biti još agresivniji. Pogotovo protiv najboljih tenisača. Agresivnost i kraći poeni. Za korak više mora ostvariti bolje rezultate s Top 10 tenisačima. A kako je spreman, kako igra, nema razloga da to i ne napravi.

Čilić, koji je uvijek bio maksimalno oprezan, donekle se otvorio.

- Dosta brzo bih trebao ući u Top 10. Danas sam daleko agresivniji, što nisam bio proteklih godina. Danas igram s velikim samopouzdanjem, uvjeren da mogu svakoga pobijediti.

Razlog za novorođeni optimizam postoji. Marin je dobio 18 utakmica, najviše na Touru, servira 11 asova u prosjeku, što je najviše u karijeri, sa 815 realizacija prvog servisa trenutno je četvrti, a drugi po ukupnom broju asova (247) iza Ive Karlovća.

- Maksimalno pokušavam kratiti poene i to mi zasad dobro ide. I nema razloga da se tako nešto prekine. Konačni cilj je agresijom stvoriti veliki pritisak na protivnika. Bez obzira na to tko je s druge strane. Za ovo što danas igram i radim, nisam mogao naći boljeg trenera od Gorana. Ne samo zato što je sve to prošao.

Za kraj, Goran Ivanišević je poslao zajedničku poruku.

- Top 10 do kraja godine. Uvjereni smo da i nije nemoguća misija.

Tamo gdje bio (deveti) početkom travnja 2010. Nakon što je bio polufinalist Australian Opena. Još dvaput u četvrtfinalu US Opena. Morat će naravno popraviti omjer s Top 10 tenisačima (4-16), morat će i bolje na turnirima Masters 1000, gdje još nije bio polufinalist. Sve će krenuti iz Indian Wellsa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:21