ŽELI PONOVITI 2009.

Čilić traži put do polufinala: 'Mogu parirati Murrayu, naši mečevi su uvijek bili gusti'

Danas ne sumnjam u svoj tenis. Bez obzira na to kakav je tog trenutka rezultat. Imao sam odlično ljeto, puno pobjeda i dobrih rezultata - kaže hrvatski tenisač
 AP

Marin Čilić je od sedam međusobnih dvoboja samo jednom svladao Andyja Murraya. I to uvjerljivo, 7:5, 6:2, 6:2. Bilo je to 2009. kad je naš najbolji tenisač prvi i jedini put do ponedjeljka bio četvrtfinalist četvrtog Grand Slam turnira sezone. A mogao je i dalje. Da se nije protiv Del Potra raspao nakon što je dobio prvi set i breaknuo ga u drugom. Raspao kad je prvi puta izgubio servis.

Danas će reći da je drukčiji tenisač.

- Mogu mijenjati igru usred meča. Danas se znam vratiti i kad mi protivnik ima break-dva viška. Ili veliku prednost.

Kao što je u 1. kolu imao Marinko Matosevic. No, Čilić se vratio nakon 0-2 u setovima i danas je u četvrtfinalu.

- Ne mogu reći da je bilo lako, iako sad tako izgleda. Trebalo je puno dobre igre i strpljenja.

Dobio je posljednjih šest utakmica u pet setova i to će reći da je drukčiji tenisač. Ono što je nekad bilo, danas više nije.

- Danas ne sumnjam u svoj tenis. Bez obzira na to kakav je tog trenutka rezultat. Imao sam odlično ljeto, puno pobjeda i dobrih rezultata. Ta stalnost svakako podiže samopouzdanje.

Pogotovo...

- Pogotovo što me veliki turniri nisu mazili nakon onog polufinala Australian Opena.

Marin Čilić je uvijek bio analitičan, ali nije uvijek igrao tako.

- Nisam imao konstantu. I ja sam znao igrati na vrhunskoj razini, ali ne baš uvijek.

Uvjeren u povratak u Top 10? Recimo da je, kao i obično, umjereni optimist.

- Znam da mogu, znam ima još puno prostora za popravak u mojoj igri i ja na tome radim s Bobom Brettom. Dugo je u tenisu, puno toga zna i meni je najbolji trener.

Andy Murray bit će drukčija priča od Klizana. Ove godine u Wimbledonu Marin se nije se naigrao protiv Škota. Izgubio je u tri na Murrayevu putu do finala.

- Imao sam break u prvom setu, ali nakon toga gotovo niti jednu break-loptu. Andy igra odlično, u velikoj je formi i meni će biti veliki izazov. Vidjeti koliko mogu.

Škot je uvijek bio jedan od najtežih protivnika.

- Servira dobro, dobro se brani. Igrali smo dosta neizvjesnih susreta, ali bi nekako uvijek pronašao put. A ja, kad se dobro osjećam, mogu parirati svakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:32