SLIJEDI VERDASCO

Čilić: Stalno sam miksao i iskoristio sam prilike

 Reuters

Marin Čilić je protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa u 3. kolu jakog ATP turnira u Miamiju došao do svoje 20. ovosezonske pobjede (iz 23 meča), te će u osmini finala igrati protiv Fernanda Verdasca.

Čilić je nad Baghdatisom slavio sa 6-3, 6-4 nakon jednog sata i 15 minuta igre u meču u kojem je izgubio tek četiri poena nakon svog prvog servisa i u kojem nije bio suočen s break-loptom. S druge strane, Međugorac je iskoristio obje stvorene prilike za oduzimanje servisa, u 6. gemu prvog seta i petom gemu drugog seta.

- Nije bilo lako, igrali smo puno izmjena, a uvjeti su bili teški. Nije bilo lako ni servirati, imao sam puno drugih servisa, a ključne su na kraju bile break-lopte. U tim sam situacijama došao u priliku preuzeti kontrolu u poenu, što je bilo jako dobro za mene – rekao je Čilić u intervjuu nakon prvog međusobnog meča s Baghdatisom u karijeri.

- Zadovoljan sam načinom na koji sam odigrao. Nisam tražio previše winnera, odigrao sam konstantno i čvrsto, puno sam miksao i iskoristio prilike, pa se, gledajući rezultat, čini da je meč bio lagan – dodao je najbolji hrvatski tenisač, koji nakon iznenađujućeg ispadanja u 2. kolu Indian Wellsa od Guillerma Garcije-Lopez (7-6(1), 6-0) u Miamiju ponovo djeluje uvjerljivo kao s početka sezone.

- Nisam niti u Indian Wellsu igrao loše, ali se trebalo prilagoditi nakon Davis Cupa, pogotovo na vremenske uvjete, na vjetar i sunce, a nisam imao puno vremena. Bilo je teško, ali sada se osjećam puno bolje i veselim se sljedećem meču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 23:31