US OPEN

Čilić preko Nishikorija među 16, slijedi Kližan

Čilić je kroz veliki dio meča bio bolji, agresivniji i točniji kada je imao priliku ugroziti suparnički servis. Četiri puta je oduzimao servis suparniku (od 12 prilika)
 AP

Iako su igrali tri sata i 33 minute, ovaj je meč bio daleko od onog iz 2010. u drugom kolu US Opena. Kei Nishikori je tada, nakon 1:2 u setovima svladao Marina Čilića u pet, 6:1 peti. Igrali su minutu manje od pet sati.

Ovo je bio drukčiji meč, meč koji je odveo Marina u osminu finala US Opena koji je mogao biti okončan i u tri seta, ali nećemo protestirati. Naš je najbolji tenisač dosta rano breaknuo u petom i sigurno držao prednost do kraja.

Prva dva seta su glatko otišla na stranu Čilića, breaknuo je u trećem gemu trećeg pa je sve izgledalo - uredno spakirano. No, odmah je izgubio prednost otišli su u tie-break gdje je Japanac dobio pet od posljednjih šest poena. U tri prethodna međusobna susreta Nishikori je dobio sva tri tie-breaka, no ovo nije bio sretan znak. Ovog puta nije.

Odmah na početku petog Marin je propustio break-loptu, no za 3:1 nije i to je bio početak kraja Nishikorija. Marin je uredno držao servis, bez pritiska i bez prilike suparnika. Zapravo, sve što je radio, Marin je bolje radio od Nishikorija. Od servisa (12-4 asovi), pa postotak osvojenih poena nakon oba servisa, pa čak 57% poena osvojenih nakon izmjena od devet ili više udaraca, pa do break-lopti, od 12 je iskorsitio četiri, Nishikori jednu od devet. Čilić je imao po 46 winnera i isto toliko neforsiranih pogrešaka, dok ih je Japanac drukčije rasporedio, 32 winnera i 37 neforsiranih pogrešaka.

Čilić će u osmini finala igrati protiv 52. tenisača svijeta Slovaka Martina Kližana koji je nedavno osvojio Challenger u San Marinu, da bi na US Openu šokirao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu. Koji čak i ako nije igrao dobro spada u top 10 na svijetu. Opet, Kližana za plasman u četvrtfinale US Opena...

Ne možeš tražiti bolje. Bez obzira na Tsongu. Inače, Slovak je dominirao u dvoboju s talentiranim, ali uvijek nepredvidivim Francuzom Jeremyjem Chardyjem, jedino se morao malo više protegnuti da bi u desetom gemu trećeg spasio dvije break-lopte.

US Open, 3. kolo:

Čilić (12) - Nishikori (17) 6-3, 6-4, 6-7(3), 6-3

Almagro (11) - Sock 7-6(3), 6-7(4), 7-6(2), 6-1

Kližan - Chardy (32) 6-4, 6-4, 6-4

tenisačice, 3. kolo:

A. Radwanska (3) - Janković (20) 6-3, 7-5

S. Williams (4) - Makarova 6-4, 6-0

Vinci (20) - Cibulkova (13) 6-2, 7-5

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:41