ATP CHALLENGER OSTRAVA

Ančić izgubio dobiven meč protiv Minara

Beograd, 180210.Tenis Challenger tour Gemax open Beograd.Na fotografiji: Mario Ancic .Foto: Aleksandar Dimitrijevic / CROPIX
 Aleksandar Dimitrijevic / CROPIX

Hrvatski tenisač Mario Ančić propustio je iz ruku već dobiveni meč u 1. kolu ATP Challengera u češkoj Ostravi protiv domaćeg predstavnika Ive Minara, te je na kraju poražen sa 4-6, 6-4, 7-5.

Naime, imao je Ančić prednost od 4-0 i 5-1 u trećem, odlučujućem setu, uz dva breaka viška, ali je na kraju izgubio šest gemova u nizu, a time ujedno i meč.

Minar je 343. igrač svijeta protiv kojeg se Ančić do ovog meča ogledao dva puta i oba je puta pobijedio. Ali, splitski tenisač u svom pokušaju povratka na terene nakon preboljene mononukleoze i posljedica iste ima velikih oscilacija u igri u svakom meču, što je ponovo pokazao ovog puta.

Ančić je osim propuštene prednosti u trećem setu imao i 3-1 prednost u drugoj dionici, ali svoj servis nije uspio zadržati. Gubio je čak šest puta u meču svoj početni udarac, jednom u prvom, dva puta u drugom i čak tri puta u trećem setu.

Turnir u Ostravi igra se na zemljanoj podlozi uz nagradni fond od 42.500 eura, a Ančić, 422. igrač svijeta, je za nastup dobio pozivnicu organizatora.

Podsjećamo, u Ostravi osim Ančića nastupaju još dvojica hrvatskih predstavnika, Ivan Dodig i Antonio Veić, koji su uspješno prošli prepreke u 1. kolu.

ATP Challenger Ostrava, 1. kolo:

Minar – Ančić 4-6, 6-4, 7-5

Dodig (8) – Mertens 6-1, 6-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:49