HRVATSKI ŠTIH

Ančić: Drago mi je što ću osjetiti sjajnu umašku atmosferu

Dolaskom Marija Ančića i umaški će ATP turnir kompletirati galeriju hrvatskih tenisača koji su igrali u Stella Marisu
Porec, 070309. Prvo kolo Svjetske skupine Davis Cupa Hrvatska - Cile odrzava se od 6. do 8. ozujka u dvorani Zatika u Porecu. Na fotografiji: Mario Ancic.Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 Srecko Niketic / CROPIX

Pet je godina prošlo otkako su Ivan Ljubičić i Mario Ančić doveli Hrvatsku do najvećeg momčadskog trofeja. Davis Cup je 2006. tjedan dana bio izložen u Umagu, u vrijeme Croatia Opena. Četiri godine poslije dvojica koji su ga donijeli u Hrvatsku, potvrdili su dolazak u Umag.

- Okupljamo pobjednike Davis Cupa - rekao je direktor Vanja Božičković kojemu je dovođenje Marija Ančića najveći uspjeh otkako je na mjestu direktora naslijedio Slavka Rasbergera koji je silno želio, ali nikad nije uspio Ančića privoljeti na nastup.

Kao glavni razlog Rasberger je isticao neuklapanje termina turnira u Marijev raspored. No, ove je sezone Ančić, umjesto odlaska na američki beton, izabrao ostanak na europskoj zemlji.

Mario će sigurno nastupiti na turniru serije 500 u Hamburgu, pa se i Studena Croatia Open idealno uklopio.

- Drago mi je što ću konačno moći osjetiti sjajnu umašku atmosferu o kojoj sam dosad samo slušao priče - rekao je Ančić koji se priprema za nastup na ATP turniru u Nici sljedećeg tjedna.

Tamo je trebao zaigrati i Ivan Ljubičić, ali je zbog ozljede međurebrenog mišića morao odustati od nastupa. Umjesto toga će ranije krenuti u Pariz i tamo odraditi nekoliko žešćih treninga.

Nakon Ančića, Božičkoviću još preostaje u Umag privući Marina Čilića, Ivu Karlovića i Gorana Ivaniševića, pa će imati sve bivše, a nadamo se i buduće pobjednike Davis Cupa na okupu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:40