BITKA U DAVIS CUPU

Ančić: Bit ću spreman za okršaj sa Srbijom

Stavljam se izborniku Goranu Prpiću na raspolaganje za dvoboj sa Srbijom, poručio je Mario Ančić iz Indian Wellsa
Porec, 070309. Prvo kolo Svjetske skupine Davis Cupa Hrvatska - Cile odrzava se od 6. do 8. ozujka u dvorani Zatika u Porecu. Na fotografiji: Mario Ancic.Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 Srecko Niketic / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska Davis Cup reprezentacija u četvrtfinalnom ogledu protiv Srbije, odigravao se on u Splitu (što je najvjerojatnija opcija bez obzira na “želje” i pritiske iz srpske reprezentacije) ili bilo gdje drugdje, bit će značajno osnažena u odnosu na dvoboj s Ekvadorom. U dvoboju sa Srbijom Mario Ančić ponovno će biti u sastavu.

- Bit ću spreman za taj okršaj. Stavljam se na raspolaganje izborniku Goranu Prpiću - poručio je “Super Mario” iz Indian Wellsa, gdje je u srijedu počeo veliki BNP Paribas Open, zajednički ATP i WTA turnir.

Mario je na poprište prvog ovosezonskog turnira iz serije Masters 1000 došao nakon poraza u finalu ITF Futuresa u McCallenu. Uvjerljiva pobjeda Rusa Artema Sitaka (6-1, 6-4) malo je grubo zazvučala.

- Naknadno su mijenjali termin finala, zato da bi izbjegli najavljenu kišu i probudili me s porukom da je meč za pola sata. Još je puhao jak vjetar, a Rus se bolje snašao u takvim uvjetima - opravdavao se Mario, iako za opravdanje nije bilo potrebe.

U isto vrijeme dok se probijao do finala u Teksasu, reprezentacija se probijala prema pobjedi nad Ekvadorom. Mario je pratio zbivanja, duhom bio u Varaždinu.

- Za taj meč još nisam mogao biti spreman, želio sam krenuti od manjih turnira. No, siguran sam da ću u srpnju biti spreman i da ću moći pomoći.

Goran Prpić dobio je još jednu kvalitetnu opciju za singl i čovjeka koji će osnažiti par. Kao što će Srbi slagati par Zimonjić i bilo tko (po mogućnosti Đoković), tako će i Prpić sada unaprijed znati - Ančić i bilo tko. Karlović ili Čilić, sasvim je svejedno. Bit će to potpuno ravnopravna kombinacija bilo kojoj koju mogu postaviti Srbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:27