RUKOMETAŠI SE NE PREDAJU

ZAGREBAŠI VJERUJU U ČUDO Stepančić: 'Možemo šokirati Barcelonu'

Mogli smo i s njima bolje proći da je bilo malo više sreće u završnici, žali najbolji igrač Zagreba
 Ivan Lackovic / CROPIX

Luka Stepančić bio je u Areni u četvrtak prvi čovjek Veselina Vujovića. Iako je PPD Zagreb poražen i na uzvrat ide s dva minusa koja teško mogu jamčiti prolaz, Stepančić ima na što biti ponosan. Najboljoj momčadi svih vremena zabio je čak devet pogodaka.

Raspucao se Luka u drugom dijelu (tri je zabio u prvom), zamalo je svaka prolazila u mrežu jednog od najboljih vratara svijeta Danijela Šarića. Tad je Luka u napadu sam držao svoj klub živim.

- Ulazilo mi je dosta, drago mi je zbog toga, no, nisam važan ja, važnije je to smo najboljima na svijetu dostojno parirali. Momčad, koja je najviše zabijala u dosadašnjem tijeku Lige prvaka, ‘limitirali’ smo na samo 25 pogodaka...

Mladom hrvatskom reprezentativcu teško je pao poraz, vjerovao je da Barca u Zagrebu može pasti. Nakon što je Zagreb prošao Kolding u osmini finala Luka je bio rekao: “Čudno smo gledali trenera Vujovića kad nam je rekao da ćemo se boriti za Final Four”, a i sada se ne odriče tog stava:

- Izgubili smo, a mogli smo i s njima bolje proći da je bilo malo više sreće u završnici. Unatoč porazu, ne smatram da će uzvrat u Blaugrani biti rutina što se prolaza Barcelone tiče. Idemo ih pokušati iznenaditi.

Stepančić je svjestan da je njegova momčad mogla bolje:

- Igrali su puno bolje u prvom dijelu, mi smo u nastavku uzvratili onako kako znamo. Bili smo puno bolji, trkački jači i vrlo borbeni.

Nada uvijek umire posljednja, to je ono što je Veselin Vujović usadio igračima posljednjeih mjeseci:

- Uvjeren sam da možemo odigrati jednu odličnu utakmicu u Barceloni, možemo ih iznenaditi. Za to trebamo igrati kao u drugom poluvremenu prve utakmice...

Naravno, i Luka mora biti na istom nivou. Bude li tako, lako se može dogoditi da ga baš Barcelona jednog dana poželi u svojim redovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:36