ČASTAN PORAZ

Zagreb porazom u Barceloni ispao iz Europe

Hrvatski rukometni prvak izgubio je na gostovanju kod Barcelone 36-33 te se oprostio od Europe u osmini finala Lige prvaka
 Damir Krajač / Cropix

Rukometaši CO Zagreba izgubili su i u drugoj utakmici osmine finala Lige prvaka od Barcelone. Španjolci su imali +7 iz prve utakmice igrane u Zagrebu (33-26), a na gostovanju u Blaugrani su poraženi 36-33.

Hrvatski prvak imao je više od igre i vodili su većinu susreta te su imali i +4 (11-15), ali bilo je očito da Barcelona ne igra punom snagom. Španjolci su bili svjesni da Kljaićeva momčad neće moći nadoknaditi veliki zaostatak te su čekali da se Hrvati 'ispucaju'. Hrvatska momčad je na poluvrijeme otišla sa prednošću 18-17.

U drugom dijelu Barcelona je krenula agresivnije, no Zagreb je kontrama došao do 17-20, ali tada Barca kreće i dolazi do 21-21 i utakmica je do samog kraja bila u egalu. Zagreb je u tim trenucima bio svjestan što mora učiniti i krenuo je na sve ili ništa. Barcelona je rutinirano odradila utakmicu do kraja i na kraju slavila sa +3 i zatvorila vrata Europe rukometašima Zagreba.

Bila je to vjerojatno i najbolja utakmica Zagreba u Ligi prvaka, ali protiv jake Barcelone nije moglo više od novog utješnog poraza. Najbolji igrač kod Zagreba bio je Mirza Džomba sa 9 pogodaka.

Momčad HSV-a plasirala se u četvrtfinale unatoč porazu u Hamburgu od poljskog Kielcea sa 30-27. Hamburška momčad slavila je u prvom dvoboju u gostima sa 30-24, pa je u ukupnom zbroju bila bolja za tri gola.

Domagoj Duvnjak bio je najbolji igrač HSV-a u uzvratu sa 6 pogodaka, koliko je postigao i Danac Hans Lindberg, ali tri puta iz sedmereca. Blaženko Lacković zabio je četiri gola, a Igor Vori dva pogotka. Kod gostiju je najbolji bio Beograđanin Rastko Stojković sa 9 golova.

Rukometna Liga prvaka, osmina finala, uzvratne utakmice:

Barcelona – Zagreb 36-33 (prva utakmica 33-26)

HSV – Kielce 27-30 (30-24)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:43