KORJENITE PROMJENE

VRAĆA SE LACKOVIĆ? Gobac: 'Igrači moraju početi živjeti sportski, nema više pušenja u svlačionici!'

'Morat ćemo početi trenirati i misliti kao Francuzi, ponašati se kao Francuzi prema sebi nakon utakmica i u pripremi i kada to dostignemo, neće nam biti nikakav problem pobijediti ih'
 Ante Čizmić/Cropix

Kad na presicu dolazi Zoran Gobac, uvijek je zanimljivo.

- Borimo se, mislim da ćemo u narednih desetak dana isplatiti premije za London i Španjolsku, a daj Bože da imamo i ubuduće šansu takvo nešto isplaćivati.

Apelirao je na situaciju.

- Teško je, funkcioniramo na zadanim stvarima u kojima mlade selekcije ne smiju trpjeti. A puno je selekcija, akcija, domaćini smo EP-a rukometašica, SP-a juniorki . Funkcioniranje temelja, odnos između Ministarstva i HOO-a otežava situaciju, i nadam se da će uskoro sjesti za stol i riješiti to, jer u protivnom će vrhunski sport početi odumirati. Nećemo moći još dugo. Ovo sigurno ne vodi napretku.

Jedan od kolega pitao je za "ozlijeđenog Lackovića". Goluža je uzvratio riječima "nikad nisam rekao da je Lacković ozlijeđen, nego da je bio nespreman u tom trenutku odgovoriti zahtjevima", a onda je uskočio Gobac i pojasnio situaciju:

- Možda je izborniku nezgodno govoriti o tome, ali meni nije. Dakle, profesionalizam je nemilosrdan. Lackoviću istječe ugovor u HSV-u i od trenutka kada je tako, u Hamburgu ga vide samo u obrani. Nama Lacković treba u napadu, a on u napadu ne igra. Onog trenutka kada bude spreman, kada bude igrao, mi računamo na Lackovića. Po našim saznanjima on je potpisao za Vardar i ponavljam - čim bude spreman, veselimo se ponovo ga vidjeti. Nitko se tako sjajnog igrača ne bi odrekao bezveze.

Onda je proširio temu.

- On nije jedini naš igrač u problemu, recimo Gojun, važan za našu obranu, nema kontinuitet godinu i pol i to je problem. Problem je i što su mnogi na pripreme za EP došli nespremni, posebno igrači iz Kielca, a sve to nisu nebitne stvari.

Primijetio je još jednu stvar.

- Čitam da se konstantno postavljaju pitanja kako Francuzi mogu imati starije igrače, a mi ne. Moj odgovor je - pristup sportu Francuza sasvim je drugačiji nego kod mase naših igrača i već od ove akcije stvari će se jako promijeniti. Morat ćemo početi trenirati i misliti kao Francuzi, ponašati se kao Francuzi prema sebi nakon utakmica i u pripremi i kada to dostignemo, neće nam biti nikakav problem pobijediti ih. Usuđujem se reći da nam ne bi bili ni do koljena da smo u tom smislu jednaki s njima. Mi si možemo priuštiti 45 dana priprema za OI i popravljati stvari, ali u sedam dana nijedan izbornik ne može pripremiti reprezentaciju ako ona to sama nije u stanju odraditi u temelju. To je stvar odnosa i siguran sam da i igračima i sebi u tom smislu želimo dobro kada najavljujemo promjenu. Neće biti pušenja u svlačionici i da ne idem dalje - oštro je zaključio Gobac.

Ta vrsta direktnosti možda je nedostajala dosad, ali je dojam da neće više nakon Danske. Došlo se do kraja, a priča mora ići dalje. I ići će, očito, bez obzira na imena.

Katar smo izborili, to je super kada se zna kakav pakao čeka u play-offu mnoge, ali u Kataru moramo biti tip-top da bismo došli do Rija. To je ta promjena s kojom kockanja neće biti. Počinje od Švicarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:08