DOBILI I PRVAKA

Više od 300 Zagrepčana igralo curling

Na prvom Otvorenom prvenstvu grada Zagreba u curlingu zlatna je medalja pripala ekipi Curling kluba Vis. Ekipa Alberta Skendrovića u finalu je pobijedila CK Čudnovati čunjaš i tako postala prva ekipa koja je u glavnom gradu Hrvatske - na svom ledu - postala prvak grada.

Bio je to i prvi povijesni curling turnir u Zagrebu jer Zagrebački curling savez u devet godina postojanja nije bio u prilici organizirati službeno natjecanje u tom sportu. Da je potreba za odgovarajućom ledenom površinom u tu svrhu velika, dokazalo je i sudjelovanje devet ekipa iz sedam različitih klubova koji su sudjelovali na Otvorenom prvenstvu.

U nedjelju je održano i “Mix prvenstvo grada”, na kojem je sudjelovalo šest ekipa. U miksu igraju dva ženska i dva muška igrača, a to se natjecanje bodovalo i kao službeno prvenstvo Hrvatske. Prvo mjesto pripalo je ekipi Čudnovata legija i skipu Nevenu Pufniku, koji su u finalu pobjedili ekipu Curling kluba Zagreb.

U dva dana natjecanja klizalište Zagrebačkog velesajma posjetio je velik broj posjetitelja, a oko tri stotine njih i samo se okušalo u “guranju kamenja i metenju”.

Rezultati:

Otvoreno prvenstvo grada Zagreba: 1. CK Vis, 2. CK Č. čunjaš, CC Zagreb

Mix prvenstvo grada Zagreba: 1. Č. legija, 2. CC Zagreb, 3. CK Croling

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:47