CRNI POČETAK ZOI

VIDEO, Tragedija u Vancouveru: Poginuo gruzijski sanjkaš

WHISTLER, BC - FEBRUARY 10: Nodar Kumaritashvili of Georgia during the second Men's Single Luge training run at the Whistler Sliding Centre ahead of the Vancouver 2010 Winter Olympics on February 10, 2010 in Whistler, Canada. Richard Heathcote/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

Gruzijski sanjkaš Nodar Kumaritašvili poginuo je na treningu kada je pri brzini od oko 130 km/h udario u zaštitnu ogradu u Whistleru pred sam početak Zimskih olimpijskih igara.

Brza liječnička pomoć u vidu umjetnog disanja i masaže srca pružena mu je na licu mjesta, nakon čega je helikopterom prebačen u bolnicu, ali pomoći 21-godišnjaku nije bilo. Trening je prekinut.

Kumaritašvili je prvi sportaš koji je izgubio život u povijesti Zimskih olimpijskih igara.

Sanjkaška staza u Vancouveru smatra se najbržom na svijetu, a neki olimpijci već su i prije ove nesreće u pitanje dovodili njenu sigurnost nakon što ih je više od deset izletjelo s nje tijekom dosad održanih treninga.

Staza ponire 152 metra, a ovo je treća nesreća u posljednja dva dana. U petak je branitelj zlata Talijan Armin Zoeggler izgubio kontrolu no nije pretrpio nikakvu ozljedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:22